Najnovije vesti
Home / Vesti / MJUZIKL „CIGANI LETE U NEBO“ povodom dana zaječarskog pozorišta
MJUZIKL „CIGANI LETE U NEBO“ povodom dana zaječarskog pozorišta

MJUZIKL „CIGANI LETE U NEBO“ povodom dana zaječarskog pozorišta

Povodom dana Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ , u Zaječaru će, 2. februara, biti izveden mjuzikl „Cigani lete u nebo“ Narodnog pozorišta iz Niša. 

„Vođen iskustvom u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a posle uspeha mjuzikla Violinista na krovu u Nišu, koji sam režirao i igrao u njemu, želja mi je bila da se na niškoj sceni nastavi rad na mjuziklima i da Niš, pored Beograda i Novog Sada, na svom repertoaru ima i ovaj popularni žanr“, rekao je reditelj ovog mjuzikla Desimir Stanojević.

Dramski predložak Cigani lete u nebo nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra. Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije.

„Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna. Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom“, dodao je reditelj.

Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.

Cena ulaznice je 300 dinara.

ČETIRI PREDSTAVE DO KRAJA JANUARA

Do kraja januara, Zaječarci će moći da pogledaju četiri predstave. Na repertoaru je 18. januara, od 18.00 sati Crvenkapa, 22. januara biće izvedena predstava „Bizarno“, 25. januara biće izvedena predstava „Tajanstvena fioka“, dok će 30. januara,  najmlađi moći da uživaju u predstavi „Ivica i Marica“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>