Najnovije vesti
Home / Bor / Četvrti Lost & Found u Brestovačkoj banji – DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA
Četvrti Lost & Found u Brestovačkoj banji – DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Četvrti Lost & Found u Brestovačkoj banji – DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Mladi ljudi okupljeni u borskom udruženju građana „Wave“ težeći da probude mlade u istočnoj Srbiji organizuju četvrtu godinu za redom Lost & Found festival u Brestovačkoj banji, na bazenima napuštenim više od trideset godina.

Lost & Found festival koji počinje sutra u Brestovačkoj banji kod Bora, predstavlja jedinstvenu kulturnu manifestaciju koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu ima za cilj da probudi mlade u istočnoj Srbiji.


Samo ime festivala govori o nastanku – iz izgubljene stvari, napuštenih bazena, ekipa dobija snagu za pronalaženje sebe kroz kulturni krik, transformišući zaboravljeno u nadolazeće iz čistog entuzijazma.

Lost & Found je festival koji ima potencijal da postane jedan od vodećih festivala u istočnoj Srbiji. Uzimajući u obzir činjenicu da je u protekle tri godine privukao goste iz Slovenije, Rusije, Rumunije, Grčke, Poljske, Brazila, Jamajke, Egipta i Palestine, Lost & Found je svakako stekao internacionalni status.

Festival koji se održava na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji, koji su za ovu priliku preuređeni u jedinstveni plesni prostor, ugostiće i ove godine 19. i 20.jula brojne muzičare i umetnike iz zemlje i sveta, pa će posetioci imati prilike da uživaju u autentičnom muzičkom programu, iscrtavanju murala, bioskopu, izložbama i vatrenom performansu koji je sastavni deo ove manifestacije.

Tokom dva dana trajanja festivala nastupiće: Kanda, Kodža i Nebojša, Bjesovi, Sana Garić, Jozzeh Malone i mnogi drugi.

Za umetnički deo i iscrtavanje murala pobrinuće se ekipa od 7 internacionalnih umetnika, koji će objediniti zidove bazena u jedno umetničko delo.

Bioskopski repertoar je sačinjen od dokumentarnih, igranih i kratkometražnih autorskih filmova, dok su galerije podeljene na izložbe slike i fotografija.

Kako napominju organizatori, kao i na prvom, drugom i trećem izdanju, posetioci mogu da očekuju sve mere bezbednosti i standarde festivala, kao što su prodaja hrane i pića, dežurna hitna pomoć, dežurna vatrogasna jedinica, toaleti, tehnička voda i sl.

Komplet dvodnevnih ulaznica po ceni od 800.00 dinara je u prodaji u Win Win prodavnicama, na ulazu cena ulaznice biće 500.00 dinara po danu, a ulaz na afterparty je besplatan.

TIMETABLE:
PETAK 19.JUL

THE PIT (VELIKI BAZEN)

20:00 – 20:30 ∆ INTRO
20:30 – 22:00 ∆ SANA GARIĆ
22:00 – 23:30 ∆ KKN

BREAK/VATRENI PERFORMANS

00:00 – 02:00 ∆ TEBRA
02:00 – 04:00 ∆ IVAN R B2B DJOLE
04:00 – 0X:00 ∆ ILIJA DJOKOVIĆ

SUB LEVEL (MALI BAZEN)
20:00 – 0X:00 ∆ LOUD NOIZ CREW

SUBOTA 20.JUL

THE PIT (VELIKI BAZEN)

20:00 – 20:30 ∆ JOZZEH MALONE FT. ABARIS
20:30 – 22:00 ∆ SICKSOUL
22:00 – 23:30 ∆ BJESOVI

BREAK/VATRENI PERFORMANS

00:00 – 01:00 ∆ CHEKA
01:00 – 02:00 ∆ CHEDA
02:00 – 04:00 ∆ E-CLIP
04:00 – 0X:00 ∆ MOZZA

SUB LEVEL (MALI BAZEN)
20:00 – 0X:00 ∆ LOUD NOIZ CREW

Organizacija Wave ima u planu da od novčanog prihoda festivala napuštene bazene pretvori u botaničku baštu – Eko Park, koji bi radio tokom čitave godine.

-Suštinska ideja projekta je promocija ekologije, obnovljive energije i turističkih sadržaja istočne Srbije, pa bi samim tim Eko Park bio početna tačka ka svim turističkim destinacijama Borske okoline kao što su Borsko jezero, planina Crni Vrh, planina Stol, Dubašnica, Lazarev kanjon, Zlotske pećine, ističu organizatori.

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu.
Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>