Najnovije vesti
Home / Kultura / Centar za tradicionalnu umetnost „Koreni“ VRŠI UPIS NOVIH ČLANOVA!
Centar za tradicionalnu umetnost „Koreni“ VRŠI UPIS NOVIH ČLANOVA!

Centar za tradicionalnu umetnost „Koreni“ VRŠI UPIS NOVIH ČLANOVA!

Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ organizuje upis novih članova u školu folklora za decu do 10 godina, za decu do 15 godina, u školu folklora za mlade i u rekreativnu grupu za odrasle. Prezentacija i upis obaviće se danas, 5. oktobara u novim prostorijama – na spratu bivšeg prodajnog salona „Simpo“ sa početkom u 19. 00 časova.

„Druženje uz igru na probama i putovanjima doprinosi socijalizaciji, pravilanom i zdravom razvoju individualnih motoričkih, psihofizičkih i kreativnih sposobnosti polaznika svih uzrasta. Program se ostvaruje kroz upoznavanje i ovladavanje veštinama interpretacija elemenata ritmičkih obrazaca, plesnih formi, mimike i drugih scenskih izraza inspirisanih elementima folklorne tradicije“, kažu u Centru za kulturu „Koreni“.

Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ osnovan je 2014. godine kao formalni okvir za opstanak i održivi razvoj Folklornog ansambla, koji ove godine obeležava 40. godina uspešnog rada. U okviru radionica za tradicionalno pevanje i instrumentalnu tradiciju, škole folklora i više umetničkih ansambala, okuplja gotovo 200 članova dečijeg, omladinskog i starijih uzrasta. Uz profesinalni pedagoški i stručni rad, ovaj reprezentativni ansambl grada Zaječara, decenijama ostvaruje uspešne rezultate u misiji vaspitanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena mladih i na umetničkom planu. O tome svedoče nagrade i priznanja sa referentnih nacionalnih i međunarodnih festivala i aplauzi publike širom zemlje, kao i u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Grčkoj, Makedoniji …. U cilju stvaranja primerenih uslova za delatnost, krajem prošle godine obezbeđene su prostorije u samom centru grada i sopstvenim sredstvima finansirani radovi na njihovoj adaptaciji. U godini jubileja, u toku je realizacija nekoliko projekata uz podršku Ministarsva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Zaječara, donatora i sponzora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>