Najnovije vesti
Home / Društvo / „Čarolija istočne Srbije“ predstavljena u Zaječaru
„Čarolija istočne Srbije“ predstavljena u Zaječaru

„Čarolija istočne Srbije“ predstavljena u Zaječaru

Nakon prezentacije u Braničevskom i Borskom okrugu, u Zaječaru je predstavljen projekat „Čarolija Istočne Srbije“. Projekat ima za cilj povezivanje turističkih organizacija, agencija i privrednika, kako bi zajednički predstavili kompletnu turističku ponudu istočne Srbije.

Prema rečima Tatjane Miloradović, menadžera projekta „Čarolija Istočne Srbije“, projekat se bavi brendiranjem ovog dela Srbije, a neke od mnogobrojnih aktivnosti na projektu su prikupljanje podataka za turistički vodič kroz istočnu Srbiju kao i izrada promo filma sa turističkim sadržajima Braničevskog, Borskog, Pirotkog i Zaječarskog okruga. Promo film će biti prikazan na Medjunarodnom sajmu turizma.

- U projektu je 20 turističkih lokalnih organizacija koje su se odazvale i aktivno učestvovale, ali i koje su partneri u projektu. Mi ćemo od njih dobiti ono što je najatraktivnije na njihovim lokacijama. Ovaj projekat uključuje takođe i privatno partnerstvo, da i oni vide svoj interes u promociji, jer će turisti obilaskom destinacija morati negde i da odsednu.Tu je interes i privatnika, da se reklamiraju preko štampanog i video materijala, nastupa na sajmovima, ali objedinjeno. Želimo da što više turista zadržimo na našim destinacijama. U okviru projekta se podržavaju i manifestacije. Mislim da je istočna Srbija neotkrivena, da ima svoje čarolije, počev od arheologije, kulturnog nasleđa, a da ne pominjem dastronomiju i sve ostalo sa čim raspolažemo, ističe Miloradović.

Istočna Srbija ima najbogatiju turističku ponudu, smatraju organizatori i dodaju da je zbog toga neophodno regionalnu saradnju povećati na viši nivo, kao bi se turistička ponuda istočne Srbije prezentovala na najbolji način.

Zoran Stamenković, direktor Ustanove „Centar za kulturu Cekit“ u Zaječaru, ističe da grad na Timoku posetiocima ima dosta toga da ponudi, počev od Feliks Romulijane, preko Gitarijade i raznih kulturnih dogadjaja.

„Radionica je od velikog značaja za prezentaciju turističke ponude i promociju turističkih projekata u narednom periodu“ – dodaje Stamenković.

Radionici u Zaječaru prisustvovali su predstavnici turističkih organizacija iz Boljevca, Knjaževca, Sokobanje i Zaječara.

Projekat „Čarolija Istočne Srbije“ organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>