Najnovije vesti
Home / Kladovo / Čadež posetio firmu Termovent iz Kladova
Čadež posetio firmu Termovent iz Kladova

Čadež posetio firmu Termovent iz Kladova

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i Dejan Tošić, v.d. direktora Privrеdne kоmоre Srbiје -Rеgiоnаlne privrеdne kоmоre Zaječarskog i Bоrskоg uprаvnоg оkrugа sa saradnicima početkom marta posetili su kompaniju Termovent iz Kladova. 

„Privredna komora Srbije snažno podržava jačanje izvoznih poslova uspešnih domaćih kompanija, kakva je Termovent komerc“, izjavio je ovom prilikom Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije prilikom posete kladovljanskoj kompaniji, gde je sa menadžmentom, predstavnicima lokalne zajednice i privrednicima razgovarao o podršci nacionalne poslovne asocijacije.

Predsednik PKS je podsetio da je Termovent kredibilan partner vodećih evropskih farmaceutskih kompanija i da je kladovljanski proizvođač među najboljim primerima uspešnog poslovanja srpske privrede. Privredna komora Srbije, po rečima Čadeža, posvećena je pomoći uspešnim, konkurentnim domaćim kompanijama pri osvajanju novih tržišta, kao i vrlo konkretnoj podršci predstavništava PKS kada su u pitanju administrativne procedure i upoznavanje sa međunarodnim standardima.

Predsednik PKS istakao je značaj daljeg rasta kompanije, proširenje proizvodnog programa i kapaciteta Termoventa, kao i zapošljavanje novih radnika.

 Dejan Tošić v.d. direktora Privrеdne kоmоre Srbiје -Rеgiоnаlne privrеdne kоmоre Zaječarskog i Bоrskоg uprаvnоg оkrugа istakao je na sastanku da je Komora Zaječar servis privrede i da usko sarađuje sa predstavnicima lokalnih samouprava, ne samo Kladova već čitavog regiona.

Kompanija Termovent osnovana je 1993. godine kao porodično preduzeće, specijalizovano za proizvodnju i projektovanje HVAC opreme i procesnih sistema. Za više od dve decenije poslovanja, Termovent je uspešno izveo više od stotinu projekata širom sveta kako u zemljama regiona, Evropske unije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a takođe je prisutan i na području Evroazijske carinske unije.

„Prekretnicu razvoja kompanije čine osvajanje i razvoj HVAC i BMS aplikacija u oblasti tehnike čistih soba. Danas je kompanija savremeno preduzeće sa modernom tehnološkom linijom i konstantnim rastom godišnje proizvodnje“, istakao je generalni direktor Dušan Perović.

Pomoć se ne ogleda samo u pomoći privredi već i u humanitarnim akcijama, a jedna od njih je i akcija pomoći poplavljenima opštine Kladovo 2014. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>