Najnovije vesti
Home / Sport / Burna sednica klubova SRPSKOLIGAŠKOG ISTOKA
Burna sednica klubova SRPSKOLIGAŠKOG ISTOKA

Burna sednica klubova SRPSKOLIGAŠKOG ISTOKA

Đorđe Bajić, delegat Sokobanjskog Ozrena, nije ni bio prisutan a konferencija klubova ga je reizabrala za predsednika Konferencije.

Pozorište u Kruševcu bilo je poprište izborne Konferencije klubova istočne grupe Srpske lige, a domaćin povratnik među srpskoligaše Trajal. Deo sednice u kome se birao predsednik bio je buran. Dok je grupa koja je pripremala sednicu za predsednika Konferencije predložila ponavljanje poverenja Đorđu Bajiću iz Sokobanje, drugi su imali svoje kandidate. Na primer, delegat Tabana iz Jagodine se zalagao za Bogdana Gugića iz Prahova. Haži Ivan Đorđević se založio da na tu funkciju ostane Đorđe Bajić.

I glasanje je bilo zanimljivo. Bajiću je glas dalo 8 od 16 delegata, pet delegata je htelo da tu primamljivu funkciju poveri Bogdanu Gugiću iz Dunava, a u toj zavrzlami tri delegata se nisu snašla pa su se uzdržala. Disciplinski sudija Ivan Nikolić je upoznao i upozorio klubove:

„Kategorija petlići više ne postoji. Odlaganje utakmica zbog učešća igrača u nekoj od reprezentativnih selekcija moguće je samo u slučaju da su pozvana četvorica prvotimaca jednog kluba. Sve sugestije iz FS RIS u izradi novog disciplinskog pravilnika FSS su prihvaćene. Upozoravam da su pooštrene kazne za propust u organizaciji utakmice, čak i ukoliko incident izazovu gostujući navijači, biće kažnjen domaćin. Osim novčane kazne moguće je i oduzimanje do devet bodova. U slučaju da neko pod kaznom obavlja dužnost i dalje, a to se često dešava, lica koja se vode kao fizioterapeuti, biće sankcionisana sa 3 do 12 meseci zabrane obavljanja te dužnosti“.

Milutin Baštovanović, koordinator FSS zadužen za regularnost Srpske lige, obavestio je predstavnike klubova da su obavezni da snimaju utakmice i tom prilikom im predočio prednosti ove odluke:

„Osim što treba da utiče na regularnost takmičenja, postavljanje snimka na portal Srpske lige doprineće popularizaciji fudbala i klubova, u prošlom prvenstvu u grupi „zapad“ bilo je više od dva i po miliona pregleda. Želja nam je da snimcima iz sve četiri grupe, posle prvog dela prvenstva, bude između pet i šest miliona pregleda. To je respektualna brojka koja će, ubeđeni smo, privući sponzore“.

Zato što nije zadovoljan suđenjem Slobodan Krinjinac iz Trstenika je zatražio da žene više ne sude utakmice, a zapitao je i kako i posle dugovanja i presude, Timok može da igra i registruje nove igrače.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>