Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Budućnost grada Zaječara: Ekipa Tehničke škole osvojila treće mesto na državnom takmičenju First LEGO League
Budućnost grada Zaječara: Ekipa Tehničke škole osvojila treće mesto na državnom takmičenju First LEGO League

Budućnost grada Zaječara: Ekipa Tehničke škole osvojila treće mesto na državnom takmičenju First LEGO League

U Osnovnoj školi „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju minulog vikenda održano je državno takmičenje pod nazivom „First LEGO League u sezoni 2017/18″, a grad Zaječar predstavljale su ekipe „ZaLego“ iz Tehničke škole i „RoboQube“ iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Ekipa Tehničke škole osvojila je treće mesto i izborila plasman na regionalnom turniru u Sloveniji, koji će biti održan u martu ove godine. 

Na održanom First LEGO League u sezoni 2017/18, najbolji plasirani su timovi „Makbot pioneers“ iz Makedonije, koji su osvojili prvo mesto, drugo mesto pripalo je ekipi „Poliboti“ iz Beograda, dok je treće mesto zauzela ekipa zaječarske Tehničke škole  „ZaLego“.

„Želeli smo plasman među prve tri ekipe ali zbog uroka nismo na glas govorili, na kraju naše želje su se ostvarile i naši momci iz Beograda se vraćaju sa osvojenim TREĆIM mestom i plasmanom na Finale FIRST® LEGO® League Adria koje će biti održano 10. marta u Celju. Našu FLL ekipu su činili Lazar Vasković (E14), Aleksa Popović (E14), Miloš Rkulović (M11), Petar Panić (E14), Miloš Bogdanović (E14) i Pavle Ivković (M11). Ponosni smo na njh“, kažu u zaječarskoj Tehničkoj školi.

Tokom proteklih pet meseci, čak 20 timova dece uzrasta od 9 do 16 godina imali su zadatak da pronađu inovativno rešenje za realan problem, na temu ovogodišnjeg First LEGO League izazova „Voda je živa“.

Fondacija FIRST i Lego Edu svake godine zadaju globalni izazov, a sve u cilju usmeravanja mladih ka karijerama u MINT oblastima (matematika, inžinjerstvo, nauka i tehnika). Tokom jedne sezone više od 300.000 dece u 90 zemalja širom sveta takmiči se u sklapanju LEGO robota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>