Najnovije vesti
Home / Vesti / BROJIMO SITNO DO POČETKA GITARIJADE -Evo i satnice
BROJIMO SITNO DO POČETKA GITARIJADE -Evo i satnice

BROJIMO SITNO DO POČETKA GITARIJADE -Evo i satnice

Jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u regionu, Zaječarska Gitraijada, počinje večeras.

Manifestaciji koja postoji više od pola veka sa ciljem afirmacije onoga što mladi u muzičkom svetu rock and rolla naprave, prethodile su mini Gitarijade u Novom Sadu, Smederevu i Zrenjaninu, na kojima je deset demo bendova izborilo učešće, a koji će se publici predstaviti u polufinalu Gitarijade.

U dve polufinalne večeri, 27. i 28. juna, nastupiće: Infuzija (Bratunac), Junkie Zulu (Trstenik), Reci cimet (Beograd), Bendover (Beograd), Gnijev anđela (Bratunac), Two Fingers (Novi Sad), Sanitarium (Beograd), Mehanizam (Užice), Bez rikverca (Banjaluka), Dusi (Beograd) i Headfull (Niš).

Gitarijadu će večeras, od 20.00 sati, otvoriti Đorđe David & Death Saw, dok će sat vremena kasnije nastupiti Aleja Velikana. Za 21 sat i 30 minuta, zakazan je nastup demo bendova, u 23.00 nastupa Vlatko Stefanovski, dok će tačno u ponoć, na binu izaći muzički sastav iz Resnika – S.A.R.S. Jedan sat nakon ponoći, nastupiće muzički sastav Void Inn, kada će publika moći da uživa u nešto tvrđem zvuku – mešavini hard roka i metala.

Druge večeri rok spektakla u gradu na Timoku, od 20.00 sati, nastupiće Alen Islamović, sat vremena kasnije demo bendovi, dok će od 22 sata i 30 minuta, nastupi Goblini, pank sastav iz Šapca. Legendarni Bora Đorđević i Riblja Čorba, na binu izlaze u 23 sata i 30 minuta, dok će pola sata nakon ponoći nastupiti bend Up N’ Downs.

U subotu, 29. juna, posetioci Gitarijade će u 20.00 sati, moći da uživaju u hitovima Atomskog skloništa, u 21.00 sat počinje finale demo bendova, dok je za 22 sata i 30 minuta, zakazan nastup Van Gogh-a. Hevi metal bend Metalsteel iz Slovenije, nastupiće u 23 sata i 30 minuta, dok će tačno u ponoć na binu izaći Električni orgazam. Beogradski pank bend NBG natupiće jedan sat iza ponoći, dok će u 1 sat i 30 minuta, biti proglašen pobednik ovogodišnje Gitarijade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>