Najnovije vesti
Home / Ritam grada / BRAVO! Za godinu i po dana 24 takmičenja u karateu! PRIJEM ZA MALU MARIJU!
BRAVO! Za godinu i po dana 24 takmičenja u karateu! PRIJEM ZA MALU MARIJU!

BRAVO! Za godinu i po dana 24 takmičenja u karateu! PRIJEM ZA MALU MARIJU!

Talentovana mlada Zaječarka, osmogodišnja Marija Savić, članica Karate kluba “Zatoiči” uspešno se bavi karateom dve godine. Iza Marije je 24 takmičenja i to za samo godinu i po dana.

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovan prijem za Mariju koja je na svetskom prvenstvu u Rumuniji osvojila bronzanu medalju u kategoriji 2008/2009 godište, kada je učestvovalo 63 devojčica iz 52 države sveta.

Mladu talentovanu karatistkinju je primio Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, koji je ovom prilikom porazgovarao sa Marijom, poželeo joj puno sreće u daljim sportskim takmičenjima i rekao da će Grad Zaječar uvek podržati mlade talente i zdrave stilove života.

-Marija je mlada i uspešna, ima samo osam godina, a toliko rezultata iza sebe. Ponosni smo na naše mlade sportiste. Zadovoljstvo je razgovarati sa njima i podržati ih, rekao je Stanković.

Marija Savić je trenutno prvak države u katama u svojoj kategoriji, a druga u tehnikama i član je Fudokan reprezentacije Srbije u karateu.

Kako i sama kaže, u karateu najviše voli kate, a školske obaveze uspešno usklađuje sa sportom koji voli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>