Najnovije vesti
Home / Ritam grada / BRAVO! Najprestižnije društveno sportsko priznanje za Sportski savez grada Zaječara!
BRAVO! Najprestižnije društveno sportsko priznanje za Sportski savez grada Zaječara!

BRAVO! Najprestižnije društveno sportsko priznanje za Sportski savez grada Zaječara!

Sportski savez grada Zaječara dobitnik je „Majske nagrade“, najprestižnijeg društveno sportskog priznanja u oblasti sporta u Republici Srbiji, kao najuspešnija teritorijalna sportska organizacija u državi.

Nagradu je u ime Saveza, primio generalni sekretar Igor Božinović sa saradnicima 20. maja u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Božinović je rekao da je Majska nagrada najveće priznanje Sportskog saveza Srbije  u Republici Srbiji i da ovoj instituciju itekako znači.

„Sportski savez već dugi niz godina organizuje sporstku početnicu pri predškolskoj ustanovi „Đulići“ i sa svim predškolsim odeljenjima osnovnih škola na teritoriji grada Zaječara. Ove godine je Sportski savez pokrenuo program angažovanja 8 profesora fizičkog vaspitanja za rad sa decom od prvog do četvrtog razreda. U saradnji sa NSZ obezbedili smo još 4 profesora fizičke kulture koji realizuju treći čas korektivnog vežbanja. Organizujemo školske lige u 4 sporta, tu su i školska takmičenja u okviru programa Saveza za školski sport RS, a i srednje škole učestvuju u tom sistemu takmičenja. Rekreativno sportske manifestacije su nešto što je takođe u našoj nadležnosti, pa Kros RTS-a, ulični basket“ i dodao:

„U narednom periodu ćemo se truditi da izađemo u susret kako organizacijama tako i loklanom stanovništvu koje se bude organizovalo u okviru neke sportske organizacije“.

„Majska nagrada“, kao najviše društveno sportsko priznanje dodeljuje se od 1961. godine, pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos razvoju i promociji sporta i pravih sportskih vrednosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>