Najnovije vesti
Home / Sport / BOŽIĆNI USPON NA RTANJ 11. JANUARA
BOŽIĆNI USPON NA RTANJ 11. JANUARA

BOŽIĆNI USPON NA RTANJ 11. JANUARA

Božićni uspon na Rtanj, 37. po redu, u organizaciji Omladinskog planinarskog smučarskog društva “Dragan Radosavljević” iz Zaječara biće organizovan u subotu, 11. januara.

Okupljanje učesnika je u jutarnjim satima kod motela “Balašević” a uspon ka vrhu, kao i ranijih godina, odvijaće se u dva pravca – južnom i severnom stranom planine.

Otvaranje akcije zakazano je za 8.30.

Za uspon severnom stranom polazna tačka je kod kamenoloma ”Unimer”, a ukupna dužina staze je 15 kilometara. Uspon traje oko 4,5 sata, a visinska razlika je 1200 metara.

Na uspon južnom stranom kreće se iz naselja Rtanj, a ukupna dužina staze je 14,5 kilometara. Uspon traje oko 3,5 sata, a visinska razlika je 1000 metara.

Planirani izlazak na vrh Rtnja je oko 13.00 časova.

Božićni uspon na Rtanj organizuje se od 1983. godine i svakog januara na najmističnijoj srpskoj planini okuplja planinare i rekreativce iz cele Srbije i susednih zemalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>