Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Boško Ničić sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“
Boško Ničić sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“

Boško Ničić sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“

Danas je u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru održan sastanak predstavnika JVP „Srbijavode“, gradonačelnika Zaječara Boška Ničića sa saradnicima i tehničkih eksperata ispred Kancelarije za evropske integracije u okviru nastavka započetih aktivnosti u procesu ocenjivanja prijavljenih kapitalnih projekata.

Predmet sastanka je bio projekat zaštite od poplava područja „Zaječar: Timok i pritoke“-izgradnja intergralnog sistema za zaštitu od poplava „Grlište -Beli Timok -Crni Timok – Timok.

Na sastanku je bilo reči o otvaranju novih mogućnosti oko dobijanja pozitivne ocene projekta i finansijskih sredstava za finansiranje dodatne tehničke dokumentacije koja bi se odnosila na dodatnu zaštitu regionalne deponije, dodatnu zaštitu postrojenja za prečišćavanje otapdnih voda i izradu sistema za ranu najavu poplavnog talasa.

Gradonačelnik Boško Ničić je istakao važnost rekonstrukcije Fabrike vode u koju 25 godina nije ulagano, a naglasio je i značaj izrade projekta za odmuljavanje Grliškog jezera.
Na radnom sastanku je naglašena i važnost što hitnijeg rešavanja imovinsko pravnih odnosa na celom planiranom području na kome je lokalizovan projekat, jer je prioritet da se on radi u celini.
Na kraju je usaglašeno da se u narednom periodu napravi Akcioni plan po službama i u što kraćem roku pristupi rešavanju navedenih problema da bi bio omogućen nastavak realizacije projekta i pristupanje fondovima EU.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>