Najnovije vesti
Home / Društvo / Boško Ničić: GRAD ZAJEČAR JE U TOTALNOM FINANSIJSKOM KOLAPSU!
Boško Ničić: GRAD ZAJEČAR JE U TOTALNOM FINANSIJSKOM KOLAPSU!
Foto: Fb

Boško Ničić: GRAD ZAJEČAR JE U TOTALNOM FINANSIJSKOM KOLAPSU!

Grad Zaječar je u totalnom finansijskom kolapsu! Samo Gradska uprava je u minisu 800 miliona dinara. Kada se tome pridodaju javna preduzeća i ustanove, kao i firme u blokadi, taj gubitak iznosi čak dve milijarde dinara – koliko gotovo iznosi i budžet samog grada na Timoku, rekao je nakon prvog preseka situacije, za „Novosti“ Boško Ničić, novoizabrani gradonačelnik Zaječara.

Po rečima Ničića, u pražnjenju budžeta primenjivan je princip gašenja firmi, koje bi se prethodno prezaduživale, nakon čega su otvarana nova preduzeća, dok se dug prelivao u gradsku kasu.

Ničić za „Novosti“ tvrdi da u rukovođenju grada nije postojao nikakav sistem.

-Naš prvi zadatak je da uspostavimo jasna pravila po kojima opštinske firme moraju da posluju po tržišnim uslovima. To znači da će sva javna preduzeća i ustanove morati da prođu kroz program restrukturiranja, što će, svakako, biti neprijatno, jer će jedan broj radnika, kojih zaista ima previše, morati da ostane bez posla, precizira gradonačelnik Zaječara za Večernje novosti.

Ničić kaže da je to jedini put, inače će, ako se ovakvo stanje nastavi, u Zaječaru biti proglašen bakrot.

U Zaječaru se javni prevoz, koji gradski budžet godišnje košta oko 70 miliona dinara, obavlja na „časnu reč“ – rekao je takodje Ničić, a prenose Novosti.

- Imamo prevoznika sa kojim nije zaključen ugovor o tom poslu, niti je sproveden tender za njegov izbor. E, ta firma je svakog meseca slala naloge sa pređenom kilometražom, a neko iz gradske uprave je te papire overavao. I, sada smo u situaciji da nas je ta firma tužila, sud je kao dokaz priznao potpisane naloge, nakon čega je gradski budžet blokiran za sumu od 25 miliona dinara, kaže Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>