Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Boško Ničić: Bivša vlast kupovala avionske karte od firme koja prodaje cveće, u iznosu od 300, 500, 700, 800 hiljada, pa i milion dinara !
Boško Ničić: Bivša vlast kupovala avionske karte od firme koja prodaje cveće, u iznosu od 300, 500, 700, 800 hiljada, pa i milion dinara !

Boško Ničić: Bivša vlast kupovala avionske karte od firme koja prodaje cveće, u iznosu od 300, 500, 700, 800 hiljada, pa i milion dinara !

SADAŠNJA GRADSKA VLAST JE OTKRILA FAKTURU ZA UREĐENJE STAROG GROBLJA U IZNOSU OD 39 MILIONA DINARA A POSAO NIKAD NIJE NI URAĐEN. OTKRILI SMO U 11 MESNIH ZAJEDNICA FAKTURE ZA NASIPANJE RIZLE A NIKADA NIJEDAN KAMEN NIJE OTERAN U TE MESNE ZAJEDNICE. NEKADAŠNJI PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA SASA MIRKOVIĆ JE ZA 2 GODINE POTROŠIO 18 TONA GORIVA NA „PRIVATNO-SLUŽBENI AUTOMOBIL“, ovo je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izjavio prilikom gostovanja na Magnum radiju.

„Upravo vršimo plaćanje nekakvoj firmi iz Žagubice koja je navodno radila čišćenje vodotokova i jaruga u iznosu od 3 miliona i 700 hiljada dinara, a neke jaruge očigledno nisu ni očišćenje. I ne samo to. Pre nekoliko dana je stigla faktura za uređenje starog groblja na iznos od 39 miliona dinara, potpisan od starne odgovornog u Gradskoj upravi, člana Gradskog veća, a da posao, sami su priznali, nikada nije urađen od strane zaječarskog preduzeća AD „Put“. Osim ovoga, pronašli smo i fakturu za semafor koji je plaćen 2 miliona i 800 hiljada dinara u Sportskoj hali a kada smo pogledali, videli smo da su poslati polomljeni delovi nekog starog semafora a plaćen je kao da je nov. U 11 mesnih zajednica otkrivene su fakture od 300, 400, 500 hiljada dinara, za navodno nasipanje rizle a nikada, kamen jedan nije oteran u te mesne zajednice. Predsednici Saveta tih mesnih zajednica su morali da potpisuju da su poslovi obavljeni“, istakao je Ničić i dodao:

„Ja sam u zadnjih nedelju dana, bivšem predsedniku Skupštine grada Saši Mirkoviću i još nekim njegovim saradnicima, lično potpisao, krivične prijave za ono što smo uspeli da otkrijemo, iako to nije moj posao. Pronašli smo račune za deset avionskih karata, za deset leta. Karte su kupljene od firme koja se bavi prodajom cveća u Beogradu, a na fakturama nema destinacija leta, sem na jednoj, gde piše Beograd – Hamburg, i to su iznosi od 300, 500, 700, 800 hiljada, pa i milion dinara i to sve na ime Saše Mirkovića. Inače, 18 tona goriva je potrošio za 2 godine na tri „privatno-službena“ automobila. Data mu je saglasnost Gradskog veća da koristi privatni automobil u službene svrhe koji nije njegov, nego RENTA CAR službe, onaj mercedes, čuveni S klase 350, a punio je gorivo karticom automobila koju je poklonio policiji. Radi se o džipu koji sam ja nekad vozio a inače ne postoji više u Gradskoj upravi jer je preregistrovan na policiju. Sa 18 tona goriva, sa prosečnom potrošnjom od 15 litara, vi možete da pređete preko milion i 200 hiljada kilometara“.

U takvom haosu, mi sada radimo, dodaje Ničić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>