Najnovije vesti
Home / Bor / Borsko kulturno leto: MLADI U CENTRU PAŽNJE
Borsko kulturno leto: MLADI U CENTRU PAŽNJE

Borsko kulturno leto: MLADI U CENTRU PAŽNJE

I ovog leta Bor nudi mladima niz kulturnih sadržaja i manifestacija na koje je ulaz slobodan, a organizatori Borskog kulturnog leta najavljuju i brojne koncerte mladih lokaknih bendova.

Borsko kulturno leto, tradicionalna manifestacija koja traje već 17 godina, počela je pre dva dana i trajaće do 29. avgusta.

„Mogu da kažem da smo ove godine gotovo sve programske sadržaje bukvalno fokusirali na decu i mlade. Trudimo se svake godine da program bude raznovrstan, da budu zadovoljena različita interesovanja, ali ove godine je zaista naš program posebno posvećen deci i mladima“, ističe Simonida Gavrić iz borske Ustanove Centar za kulturu i dodaje:

„Programi će se odvijati utorkom, sredom i četvrtkom. Dva puta nedeljno najmlađi Borani, odnosno naši mališani, će biti u prilici da gledaju pozorišne predstave za decu na otvorenom, a ove godine angažovali smo i veliki broj mladih bendova, neke tek osnovane i one koji već imaju nekoliko godina iskustva iza sebe, i oni će imati zaista sjajnu priliku da, kada je lepo vreme, na otvorenom pokažu ono što znaju i umeju, što će svakako za njihov opstanak i dalji rad biti jedna dobra satisfakcija“.

U okviru Borskog kulturnog leta biće i ove godine održan Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“.

„Ovaj festival uvek se održava krajem avgusta i on je osmišljen tako da se uključi što veći broj mladih ljudi. Dolaze nam najčešće grupe iz inostranstva i tu se grade lepa prijateljstva koja traju zauvek“, navodi Simonida Gavrić.

 Za razliku od mnogih drugih gradova u Srbiji, u borskom bioskopu redovne su projekcije, pa mladi mogu uživati i u najnovijim filmskim ostvarenjima.

Naravno, tokom celog dana može se uskočiti u bazen, a ko poželi mini beg od grada, opuštanje je moguće na Borskom jezeru, ali i u Brestovačkoj banji, Lazarevoj pećini, na Crnom vrhu, Stolu, Deli Jovanu…

 

Autor: Bobana Obrenović

 

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu.
Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>