Najnovije vesti
Home / Društvo / BORBA PROTIV KORONE PO KINESKOM MODELU: Masovno testiranje kreće za 48 sati
BORBA PROTIV KORONE PO KINESKOM MODELU: Masovno testiranje kreće za 48 sati

BORBA PROTIV KORONE PO KINESKOM MODELU: Masovno testiranje kreće za 48 sati

Još jedna ženska osoba preminula je danas u Srbiji od posledica korona virusa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare nakon sastanaka kriznih štabova i kineskih lekara. Vučić je na konferenciji govorio i o početku masovnih testiranja građana, novim bolničkim kapacitetima za one sa blažim simptomima, kao i ekonomskim merama koje će biti preduzete.

Predsednik Vučić obratio se javnosti nakon sastanka kriznih štabova sa kineskim lekarima, koji su prekjuče stigli u Srbiju, zajedno sa medicinskom opremom, donacijom NR Kine.

„Pre nešto više od sat vremena preminula je još jedna osoba ženskog pola stara 60 godina u KBC Dragiša Mišović. Ona je treća žrtva. Nije imala tešku kliničku sliku. Broj obolelih se povećava iz dana u dan zbog loše metodologije u kojoj smo davali dva puta dvevno informacije, sada ćemo jednom u 15 sati kao ostale evropske zemlje. Do sada smo se trudili uz nadzor ne samo lekara nego naših stručnih ljudi da tu pandemijsku krivu samo nekako usporimo da ne dođe do eksponencijalnog rasta, ali nismo suštinski napali virus“, rekao je Vučić i dodao:

„Počinjemo sa masovnim testiranjem po savetu kineskih stručnjaka. Sprovodiće se trijaža bolesnika i praviće se 3.000 kreveta za najlakše bolesnike na Sajmu, u Studentskom gradu, Čairu, Spensu i o tome će se sutra odlučivati. Računamo na ekspertsko znanje kineskih stručnjaka i pomoć Kine u ovoj žestokoj borbi“.

On je naveo i da je od presudnog značaja da naši lekari i medicinske sestre izdrže.

„Već su umorni, a predstoji nam teži deo“, rekao je Vučić i dodao da nikada nećemo moći da im izrazimo zahvalnost koju zaslužuju.

„Hoćemo da krenemo u napad na virus, ali za to nam je potreban narod koji će da razume da treba od 21 do 28 dana da sedi u kući“, rekao je predsednik.

Vučić je danas najavio i da martovska penzija neće biti isplaćena u dva dela, nego odjednom 10. aprila zajedno sa 4.000 dinara pomoći penzionerima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>