Najnovije vesti
Home / Bor / BOR: Promocija časopisa Buktinja u Narodnoj biblioteci
BOR: Promocija časopisa Buktinja u Narodnoj biblioteci

BOR: Promocija časopisa Buktinja u Narodnoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci Bor, danas će biti predstavljen časopis „Buktinja“.

Gosti Narodne biblioteke Bor biće danas popodne članovi redakcije negotinske Buktinje, časopisa za književnost, umetnost i kulturu, koji izdaje Krajinski književni klub.
Miljan Ristić, glavni urednik, Radojka Plavšić Ranković i Saša Skalušević predstaviće 47. i 48. broj ovog časopisa, zajedno sa autorima Buktinje iz Bora zastupljenim u poslednja dva broja, Marijom Vučković, prof. srpskog jezika i književnosti i Ivanom Vučkovićem, prof. filozofije.

Časopis Buktinja pokrenut je 1954. godine kao list srednjoškolskih literarnih družina. Godine 1955. postaje časopis za umetnost i kulturu, i izlazi do 1956.
Buktinja je obnovljena 1985. godine kao časopis za književnost, umetnost i kulturu i objavljivana je u izdanju Književne omladine opštine Negotin (KOON).
Od 2008. godine Buktinja izlazi u izdanju Krajinskog književnog kluba iz Negotina kao časopis za književnost, umetnost i kulturu.

Predstavljanjem 47. i 48. broja Buktinje zakazano je za 18 sati.

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>