Najnovije vesti
Home / Bor / BOR KAO FENIKS IZ PEPELA
BOR KAO FENIKS IZ PEPELA

BOR KAO FENIKS IZ PEPELA

* U Boru izrastaju novi Milutinovići, Đorđevići, Dalanovići, Gvozdenović, Trujići…

Fudbalski klub Bor je konačno pao na najniže grane, na kojima se drži da ne ispadne i „izgori u vatri“. Protekla sezona biće zabeležena kao najneuspešnija za najuspešniji timočki fudbalski klub. Proteklo prvenstvo OFK Bor je završio na poslednjem 15. mestu u Zoni istok sa samo 12 bodova (jedan kažnjeni) i ispao u Borsku okružnu ligu.

Nekadašnji prvoligaš SFRJ je ipak dobio šansu za popravni. Odigrao je dva plej-auta sa drugo plasiranom ekipom Naša krila iz Belotinca. Ni tu šansu nije iskoristio i morao je u niži rang.

Uporedo dok je seniorska ekipa igrala poslednje zonske dane, u Boru se neki ljudi, pre svih, bivši fudbaleri ovoga kluba, latili posla da spreče gašenje fudbala u gradu bakra i fudbala. Zračak nade pojavio se „sa neba“. Na stadionu kraj pirita u Boru sve vrvi od mladosti i talenata. Te mališane nije prihvatio niko drugi nego bivšu bokser Tefik Derviši, koji je poslednjih godina živeo u Parizu. Vodio je te talente koji su uspeli da se plasiraju u Kadetsku ligu Srbije. Ekupu je vodio trener Marko Terzić.

Od jeseni će ova selekcija igrati u kadetskoj ligi Srbije. Među njima su talenti koji slede slavu braće Milutinović, Borušu Đorđevića, Dalanovića, Gvozdenovića, Trujića i drugih asova poniklih u Boru. A to su Marko Jovac, Ljubiša Lalić, Andrija Milićević, Konstantin Pejčić, Luka Stamenković, Aleksandar Jović, Petar Stojanović, Dule Dimitrijević i Aleksandar Jovkić koji će od jeseni igrati sa vršnjacima Partizana i Crvene zvezde.

S druge strane i pioniri koje vodi Ivan Bešinić, kao što su Alen Derviši, Marijan Buzej, Luka Antić, Jasmin Nuredini, privukli su pažnju „velikih“ klubova, Radničkog Niš, Jagodine i drugih. Jasin Nuredini će od jeseni nositi dres „Real sa Nišave“.

MarkoTerzić kaže:
„Većina ovih momaka, zbog teške finansijske situacije, po nuždi igra za prvi tim OFK Bora. Dobro se radi sa mlađim kategorijama, a pored Bešinića i mene, tu je i Miodrag Nikolić koji je zadužen za petliće. Među ovim mališanima ima puno talenata i neće biti iznenađenje ako neko od njih napravi zapaženu karijeru, kao nekad Borša Đorđević, Ivan Gvozdenović i drugi asovi borskog fudbala u zlatno doba ovog rudarskog kluba“.

S.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>