Najnovije vesti
Home / Bor / Bor: Javni poziv za realizaciju programa STRUČNE PRAKSE otvoren do sredine avgusta
Bor: Javni poziv za realizaciju programa STRUČNE PRAKSE otvoren do sredine avgusta

Bor: Javni poziv za realizaciju programa STRUČNE PRAKSE otvoren do sredine avgusta

Grad Bor raspisao je drugi krug Javnog poziva za realizaciju programa stručne prakse u 2019. godini, koji je otvoren do sredine avgusta. Za dugi krug realizacije programa, rebalansom budžeta grada Bora, izdvojeno je 7,5 miliona dinara. 

Program stručne prakse podrazumeva stručno osposobljavanje za samostalan rad u struci za koje je stečeno odgovarajuće obrazovanje-kvalifikacija radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita kad je to zakonom ili pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci.

Program je namenjen nezaposlenim licima sa najmanje srednjim obrazovanjem bez obzira na godine starosti i realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.
Gradska uprava Bor u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ovaj program realizuje najduže 12 meseci.

Tokom trajanja programa stručne prakse, Gradska uprava Bor, preko Nacionalne službe za zapošljavanje isplaćuje angažovanim licima na ime novčane pomoći i troškova prevoza sredstva u ukupnom mesečnom iznosu od 16.000,00 dinara za lica sa srednjim obrazovanjem, 18.000,00 dinara za lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i 20.000,00 dinara za lica sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem i vrši obračun i uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom.

Pravo učešća u realizaciji programa stručne prakse može ostvariti poslodavac koji pripada javnom ili mešovitom sektoru i ispunjava neke određene uslove.

Opširnije informacije o javnom konkursu mogu se dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala Bor, ili na sajtu www.nsz.gov.rs i u Gradskoj upravi i na sajtu grada Bora www.bor.rs. Javni poziv je raspisan 17. jula i otvoren je 30 dana od dana objavljivanja.

Autor: Bobana Obrenović

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu. Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>