Najnovije vesti
Home / Bor / Bor: Izvođenje književnosti sa mladima za mlade
Bor: Izvođenje književnosti sa mladima za mlade

Bor: Izvođenje književnosti sa mladima za mlade

U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru, tokom septembra meseca, Asocijacija za razvoj Bora, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Bor, realizovaće projekat „Štivo: izvođenje književnosti sa mladima za mlade“, koji je Grad Bor podržao na konkursu za projekte u oblasti kulture.

Projekat podrazumeva predstavljanje triju mladih pisaca u dvorištu Gimnazije, pri čemu sve programe u potpunosti pripremaju i vode učenici borskih srednjih škola.

Svi programi su otvoreni za javnost, a realizuju se u vreme trećeg časa, odnosno od 9:55 do 10:40.

Borskoj publici će se u utorak, 10. septembra, predstaviti Bojan Marjanović, autor romana „Sutra ćemo“ (NIN-ova stipendija za roman u nastajanju) i zbirki poezije „Poezija, politika, pornografija i Između dva rata“, inače novinar, urednik magazina „Liceulice“.

U utorak, 17. septembra, publici će se predstaviti Stefan Janjić, autor romana „Ništa se nije desilo“ (NIN-ova stipendija za roman u nastajanju; nagrada Matice srpske za prvu knjigu), inače asistent na odseku Medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, urednik portala „FakeNews tragač“, dok će u ponedeljak, 23. septembra, gostovati Maša Seničić, pesnikinja i scenaristkinja, autorka zbirki „Okean“ (Nagrada „Mladi Dis“) i Povremena poput vikend-naselja, urednica onlajn portala za (popularnu) kulturu i umetnost „Before/After“.

Autor: Bobana Obrenović

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu. Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>