Najnovije vesti
Home / Bor / Na Tehničkom fakultetu u Boru 82 brucoša -U toku je prijavljivanje za master i doktorske akademske studije
Na Tehničkom fakultetu u Boru 82 brucoša -U toku je prijavljivanje za master i doktorske akademske studije

Na Tehničkom fakultetu u Boru 82 brucoša -U toku je prijavljivanje za master i doktorske akademske studije

Odsek rudarskog inženjerstva na Tehničkom fakultetu u Boru upisalo je 16 studenata, metalurško inženjerstvo 11, za tehnološko inženjerstvo odlučilo se njih 18, dok je menadžment upisalo 37 studenata.

Tehnički fakultet u Boru ove školske godine upisala su 82 studenta. U drugom upisnom roku upisana su 22 kandidata, doj je u trećem, uslov za upis steklo još troje.

U toku je i prijavljivanje za master i doktorske akademske studije, a kandidati dokumentaciju mogu da predaju do 3. oktobra. Master studije imaju pravo da upišu kandidati koji su završili osnovne akademske studije, dok doktorske akademske studije mogu da se upišu oni koji su uspešno završili master studije i koji imaju prosek iznad 8.

Za master studije na borskom fakultetu ima 60 mesta na budžetu i 20 mesta za sistem samofinansirajućih, dok na doktorskim studijama na budžetu ima mesta za 7 kandidata i 24 mesta za samofinansirajuće.

Kako je predviđeno izmenama Zakona o visokom obrazovanju, stari studenti koji su upisali fakultet pre septembra 2005. godine imaće mogućnost da studije završe do kraja školske 2020/2021. godine.

Tehnički fakultet u Boru ima 40 takvih studenata.

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu. Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>