Najnovije vesti
Home / Kultura / Bogat i sadržajan program, živopisne narodne nošnje… U DUBOČANU ODRŽAN BALKANSKI FESTIVAL TRADICIONALNE KULTURE VLAHA
Bogat i sadržajan program, živopisne narodne nošnje… U DUBOČANU ODRŽAN BALKANSKI FESTIVAL TRADICIONALNE KULTURE VLAHA

Bogat i sadržajan program, živopisne narodne nošnje… U DUBOČANU ODRŽAN BALKANSKI FESTIVAL TRADICIONALNE KULTURE VLAHA

U Dubočanu je sinoć, u okviru Osmog balkanskog festivala tradicionalne kulture Vlaha, priređen bogat i sadržajan kulturno- umetnički program.

Otvaranju festivala prethodio je defile učesnika u živopisnim narodnim nošnjama, kao i kolo, koje su pred mnogobrojnom i domaćinski raspoloženom publikom zajednički odigrala sva kulturno-umetnička društva.

Dragan Petkovic, predsednik mesne zajednice Dubocane

U ime Mesne zajednice publiku je pozdravio Dragan Petković, predsednik Mesne zajednice Dubočane, i zahvalio se svima koji su organizovali Festival, te poželeo dobrodošlicu gostima i učesnicima.

Marina Milic, zamenik gradonacelnika Zajecara

Otvarajući smotru, pomoćnica gradonačelnika Marina Milić je u ime gradonačelnika Boška Ničića i u svoje lično ime pozdravila učesnike i posetioce Festivala, i istakla značaj truda domaćina i učesnika Festivala na očuvanju tradicije i kulture naroda koji dugo živi na ovim prostorima.

Svojim nastupom publiku su oduševila kulturno-umetnička društva: “Dubočane“ iz Dubočana, „Graničar“ iz Halova, „Branislav Nušić“ iz Šarbanovca, „Penzioner“ iz Zaječara i „Podgorac“ iz Podgorca.

Organizatori ove kulturno-umetničke manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Dubočane, a pokrovitelj je Grad Zaječar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>