Najnovije vesti
Home / Kultura / BODA I PELE ODUŠEVILI ZAJEČARSKU PUBLIKU!
BODA I PELE ODUŠEVILI ZAJEČARSKU PUBLIKU!

BODA I PELE ODUŠEVILI ZAJEČARSKU PUBLIKU!

Na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru sinoć je izvedena predstava „Savršen kroj“ Zvezdara teatra iz Beograda. Bravuroznim izvođenjem duodrame Vladimira Đurđevića, Dragan Petrović Pele u ulozi Svetislava Svete šnajdera i Slobodan Boda Ninković u ulozi novokomponovanog tajkuna Marka Miluna, oduševili su zaječarsku publiku koja je u potpunosti ispunila pozorišnu salu. Tražila se i karta više, a oni koji su zakasnili za kupovinu, predstavu su odgledali stojeći.

Komad Vladimira Đurđevića je „dvolična“ i pomalo komična farsa koja neštedimice razotkriva sve muške slabosti. To je priča o dva bivša prijatelja koji se igrom slučaja  nalaze posle niza godina i navodno, ne prepoznaju se na prvi pogled. Ali, kada se prepoznaju kreće sukob između njih dvojice koji preti da se pretvori u ozbiljan konflikt, ali se na kraju sve lepo završava.

Prema rečima Dragana Petrovića, Boda Ninković i on inicirali su  stvaranje ove duodrame. Naime, oni su reditelju Vladimiru Đurđeviću ispričali  priču koju bi voleli da rade. Na osnovu toga nastao je komad „Savršen kroj“:

„Ova priča je nama terapija, terapija za publiku i mi mnogo volimo da igramo tu predstavu. Ovo je 159 izvođenje „Savršenog kroja“ za samo 4 godine. Mi uživamo u igri, publika nas prati u tome, tako da je ovo kompletno zadovoljstvo i užitak“, ističe Petrović.

Ono što će svakako obradovati pozorišnu publiku je to, da je Vladimir Đurđević, takođe na osnovu priče Petrovića i Ninkovića, napisao komad „Jedan gram života“, koji planiraju da rade.

A kada je u pitanju „Savršen kroj“, zaista je prava umetnost da samo dva glumca, u duodrami, 90 minuta drže pažnju publike i stvore jedan izvanredan pozorišni doživljaj, koji je sinoć nagrađen gromoglasnim aplauzom, sa dva bisa.

Foto: Saša Stamenković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>