Najnovije vesti
Home / Bor / BOBANA UPUCALA SREBRNU MEDALJU
BOBANA UPUCALA SREBRNU MEDALJU
Foto: dnevnik.rs

BOBANA UPUCALA SREBRNU MEDALJU

Na 23. medžunarodnom turniru u Rušama u Sloveniji Boranka Bobana Veličković osvojila je srebrnu medalju. 

Na prvom ovogodišnjem dvodnevnom takmičenju srpski srtelci su prvog dana osvojili devet medalja u gađanju vazdušnim oružjem u konkurenciji osam državnih selekcija.

Zlatnu medalju osvojila Beograđanka Zorana Arunović i reprezentacija Srbije (Arunović, Milovanović, Veličković) u gađanju vazdušnim pištoljem.

Prvo mesto i zlatnu medalju na turniru u Rušama Zorana Arunović je osvojila sa 245,7 poena, (237,4 kruga) 8,3 kruga manje upucala je Bobana Veličković,  koja je ovim rezultatom osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.  Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je i reprezentacija Srbije sa 1.135 krugova ispred Slovenije sa 1.105 i Hrvatske sa istim brojem 1.105 krugova.

Prošle godine na 22. tradicionalnom turniru u Rušama,  Srbija je osvojila ukupno 11 medalja. Ovoga puta gađalo se po novim pravilima, po kojima je finale produženo. Sada pobednik i drugoplasirani gađaju 24 serije, umesto dosadašnjih 20. Ispadanje počinje posle 12, a ne posle osme serije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>