Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Istočna Srbija ima potencijala za mrežu „Biseri Dunava“
Istočna Srbija ima potencijala za mrežu „Biseri Dunava“

Istočna Srbija ima potencijala za mrežu „Biseri Dunava“

Predstavnici RARIS-a, zajedno sa predstavnicima sektora transporta i turizma iz 9 evropskih zemalja, učestvovali su na sastanku povodom realizacije inicijative za uspostavljenje ’’Bisera Dunava’’. Treći sastanak partnera u okviru ’’Transdanube.Pearls’’ održan je u Ruseu, u Bugarskoj.

30 predstavnika partnera iz sektora transporta i turizma iz devet evropskih zemalja učestvovalo je na obuci u Silistri, u Bugarskoj za zvanje certifikovanih menadžera u održivom transportu. Obuka je deo EU projekta Transdanube.Pearls i nadovezala se na treći sastanak partnera. Na ovom sastanku partneri su usvojili konačnu verziju zajedničkih standarda koji definišu osnovne kriterijume za članstvo u mreži “Biseri Dunava”.

„Zajednički standardi definišu osnovne kriterijume i minimalne zahteve koje budući Biseri Dunava i članovi ove mreže treba da ispune. Ovo uključuje mogućnost putovanja do i u okviru destinacija održivim prevoznim sredstvima (bicikl, voz, brod…), postojanje visokog nivoa znanja i kapaciteta za transportne i turističke usluge, itd“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su predstavljeni potencijali istočne Srbije za mrežu ’’Biseri Dunava’’. Nakon održanog sastanka, 30 predstavnika partnera, među kojima je i predstavnik RARIS-a, učestvovalo je na obuci u Silistri i dobilo zvanje sertifikovanih menadžera u održivom transportu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>