Najnovije vesti
Home / Vesti / BELI SAMO JAKO POBEDIO: Preletačević kreće u trku za PREDSEDNIKA SRBIJE!
BELI SAMO JAKO POBEDIO: Preletačević kreće u trku za PREDSEDNIKA SRBIJE!

BELI SAMO JAKO POBEDIO: Preletačević kreće u trku za PREDSEDNIKA SRBIJE!

Nakon više od dva sata burne polemike Republička izborna komisija je donela rešenje kojim je Luka Maksimović, poznat kao Ljubiša Preletačević Beli, proglašen za kandidata za predsednika Srbije.

Republička izborna komisija (RIK) raspravljala je prethodno o predlogu da grupa građana „Beli – samo jako“ u roku od 48 sati dostavi novih 10.000 pravno valjanih potpisa podrške birača. Pred glasanje je određena pauza.

Članovi RIK-a su se sporečkali oko toga da li može da se glasa o rešenju bez obrazloženja, pa je određena pauza od dva minuta.

Sednica je nastavljena posle više od 40 minuta, a zatim je usledilo glasanje kojim je Preletačević proglašen za kandidata za predsednika Srbije.

Podsetimo, Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, predao je sinoć kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 2. aprila, ali RIK sinoć nije prihvatio njegovu kandidaturu.

Preletačević je objavom na Facebooku pozvao svoje pristalice da ostanu mirne i istakao da neće biti nikakvih demonstracija i nasilja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>