Najnovije vesti
Home / Kultura / Automehaničar zasmejava svojim aforizmima: DEVETA KNJIGA ZVEZDANCA DRAGANA SIMIĆA ,,TAČNO VREME BEZ SATA“
Automehaničar zasmejava svojim aforizmima: DEVETA KNJIGA ZVEZDANCA DRAGANA SIMIĆA ,,TAČNO VREME  BEZ SATA“

Automehaničar zasmejava svojim aforizmima: DEVETA KNJIGA ZVEZDANCA DRAGANA SIMIĆA ,,TAČNO VREME BEZ SATA“

Iz štampe je izašla, deveta  po redu, knjiga aforizama Zvezdanca Dragana Simića, pod nazivom ,,Tačno vreme bez sata“. U njoj se nalazi 285 aforizama. Kako sam autor kaže ,,Valja razveseliti svet u ova turobna vremena. A stvari stoje onako kako mnogi uspeju da ih rasporede“. On ističe i da ispiraciju pronalazi svuda i na svakom mestu. Simić je po profesiji automehaničar, ali je već osam godina penzioner, pa svo svoje slobodno vreme koristi za pisanje aforizama.

„Servisiram po potrebi hidraulične dizalice, radim baštu u selu za sopstvene potrebe i pišem aforizme. Ja sve okrećem na šalu, jer mnoge stvari ne treba uzimati za ozbiljno. Imam satirična razmišljanja i volim da nasmejem ljude. A verujte prelep je osećaj kad nasmejete ljude. Materijala za to uvek ima pa bez sveske i olovke ne idem nikud. Moji aforizmi važe za svakog, a ne odnose se na nikog“, ističe Simić.

Svoju prvu knjigu aforizama ovaj satiričar, aforističar i humorista je objavio 2004. godine pod nazivom Naličjem u lice, zatim slede Odgovori na nepostavljena pitanja, Malo kraći dug, Novogodišnje poruke i pouke, Sve ispočetka, Sve kao do sada, Sa rečima u reč, iz reči u reč, Sudbina kao večna uspomena. Samo prošle godine objavio je dve knjige, sada je izašla iz štampe jedna, ali autor kaže da će do kraja godine objaviti još jednu jer ima već spremljen materijal.

„Promovišem svoje knjige na skupovima aforističara, u Paraćinu, Negotinu, Leskovcu, Nišu…gde god su aforistična zbivanja. Ovu knjigu promovisaću na skupu aforističara u Negotinu 1. aprila“, kaže on.

Simić je strastveni aforističar što govori i to da je od 1991. godine do sad prikupio 85 hiljada aforizama.

Njegov kolega Milan Kolutovac Cuci, slikar naivac, aforističar i karikaturista, recenzent, kaže da Simić piše na jedinstven način, da ume da posmatra svet oko sebe, ali i da vešto ukomponuje irealno i stvarno. -Trudi se da i mi njegovim očima sagledavamo žiivi pejzaž duhovitosti, ističe Kolutovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>