Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Autobuska stanica u Zaječaru dobija novo ruho
Autobuska stanica u Zaječaru dobija novo ruho

Autobuska stanica u Zaječaru dobija novo ruho

Radovi na uređenju Eurolin autobuske stanice u Zaječaru polako se privode kraju. Adaptacija objekta je završena, prostorije su preuređene i okrečene a prilaz peronu modernizovan. U planu su i mnogi drugi infrastrukturni radovi a ono što je planirano kao sam završetak radova je popločavanje i asfaltiranje stanice. Ukupna vrednost radova je 5 miliona dinara.

Do pre samo nekoliko meseci autobuska stanica u Zaječaru bila je u lošem stanju. Zidovi su bili oronuli, krov je prokišnjavao a stolarija dotrajala. Takva slika nije bila ni malo prijatna, kako redovnim i povremenim putnicima, tako i samim prevoznicima. Sada je prizor drugačiji. Adaptacija objekta je završena, krov je zamenjen a ulaz na peron modernizovan.

„Urađena je izlolacija, fasada, prostorije su preuređene i okrečene. Ofarbana je ograda, ulaz na peron je modernizovan, kao što je to slučaj na mnogim autobuskim stanicama u Srbiji, nadstrešnica je zamenjena a biće i proširena u delu gde putnici čekaju na polaske. Krov više ne prokišnjava a stolarija je zamenjena. Takozvana kućica koja je nekada bila na samom peronu, sada je premeštena ispred autobuske stanice, radi bolje funkcionalnosti. Tu se vrši kontrola karata, evidencija ulaza i izlaza vozila“, istakao je Srđan Trailović, otpravnik Eurolin autobuske stanice u Zaječaru.

Trailović je napomenuo da će do kraja godine biti urađeno popločavanje prilaza stanici i asfaltiranje samih perona, odnosno dela za autobuse, gde u 24 sata ima ukupno 50 polazaka i dolazaka.

Ukupna vrednost infrastrukturnih radova je 5 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>