Najnovije vesti
Home / Društvo / Asfaltira se u zaječarskim selima
Asfaltira se u zaječarskim selima

Asfaltira se u zaječarskim selima

Najavljeni radovi na održavanju i asfaltiranju ulica u zaječarskim selima uveliko su u toku.

Danas je u Dubočanu, u centru sela, asfaltirana ulica dužine oko 300 metara, za šta je utrošeno 150 tona asfalta. Meštani ovog sela ne kriju zadovoljstvo i ističu dobru saradnju sa Gradskom upravom.

Slaviša Jovanović iz Dubočana, kaže da je njegova želja bila da doprinese nešto svom selu, kako bi život u njemu bio lepši, te su se on i njegove komšije angažovali i učestvovali u asfaltiranju jednog dela ulice u centru sela, a sada ne krije zadovoljstvo što je i Gradska uprava ispunila obećanje dato meštanima ovog sela.

„Sada imamo lep put do svojih kuća. Bivša vlast je obećavala da će ovde da se uradi dosta toga, međutim od tih obećanja ništa nije bilo. Od kada je vlast preuzeo Boško Ničić, on i njegovi saradnici preuzeli su inicijativu i evo sada se planovi realizuju“, objašnjava Jovanović.

Pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković ističe da radovi u Dubočanu predstavljaju pravi primer dobre saradnje između Gradske uprave i građana Zaječara.

„Gradska uprava i građani zajedničkim snagama učestvuju u ovim radovima, što predstavlja posebno zadovoljstvo. Inače, svi ovi radovi, i prethodnih dana u Velikoj Jasikovi i u drugim selima, ali i u gradu, urađeni su na osnovu Ugovora o letnjem održavanju na teritoriji grada Zaječara“, naveo je Stanković i dodao:

„Grad Zaječar je konkurisao kod Ministarstva privrede i dobio deo sredstava za izradu projektne dokumentacije, pa će u 2019. godini biti rekonstruisan put od Salaša, preko Male Jasikove, do Dubočana, Glogovice i Jelašnice. Sve to je pozitivno i dobro za naš grad u kome se sada zaista radi. Sve ono o čemu smo pričali u predizbornoj kampanji i što smo obećavali, sada i sprovodimo“.

Predsednik Mesne zajednice Dubočane Dragan Petković, zahvalan je meštanima sela, kao i gradonačelniku i Gradskom veću.

„Prezadovoljan sam što postoje još ljudi koji misle na naše selo, trebalo bi da se na selu što više radi i sređuje, i da ovu praksu nastavimo dalje“, rekao je Petković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>