Najnovije vesti
Home / Vesti / ASFALTIRA SE 8 KILOMETARA PUTA ZAJEČAR – ŠLJIVAR – GORNJA BELA REKA (FOTO+AUDIO)
ASFALTIRA SE 8 KILOMETARA PUTA ZAJEČAR – ŠLJIVAR – GORNJA BELA REKA (FOTO+AUDIO)

ASFALTIRA SE 8 KILOMETARA PUTA ZAJEČAR – ŠLJIVAR – GORNJA BELA REKA (FOTO+AUDIO)

U toku su radovi na asfaltiranju deonice puta Zaječar – Šljivar – Gornja Bela Reka u dužini od 8 kilometara. Vrednost investicije je 30 miliona dinara, a prema rečima nadležih, u narednom periodu će biti rekonstruisani mnogi putni pravci ka zaječarskim selima, ali i sanirane sve udarne rupe u gradu.

Deonica puta Zaječar – Šljivar – Gornja Bela Reka koja je do sada bila u jako lošem stanju i koja je pravila probleme vozačima koji tuda prolaze, konačno dobija novi izgled. Ova vest obradovala je i meštane okolnih sela ali i one koji tim putem često prolaze.

„Put je ranije bio u vrlo lošem stanju tako da svaka intervencija mnogo znači što za loklani saobraćaj, što za građane. Smatram da je od izuzetnog značaja da se ovi radovi prošire na svim deonicima i da opština odradi svoj deo posla“, rekao je jedan od vozača koga smo zatekli na putu.

Prema rečima Milana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika Zaječara, grad Zaječar je zajedno sa Ministarstvom privrede počeo sređivanje kako seoskih i gradskih puteva, tako i prilaznih puteva ka selima.

„Na ovoj deonici je ugrađeno 15 hiljada kubnih metara rizle i utrošeno oko 3,5 hiljade tone asfalta, vrednost investicije je 30 miliona dinara. Već je urađen put od Lubnice ka Planinici od 2,5 kilometra, takođe između Gamzigrada i Gamzigradske banje urađene su dve presvlake dužine 500 metara, to je takođe kilometar asfalta“, rekao je Stanković i dodao:

„Grad Zaječar zajedno sa Ministarstvom privrede planira da izvrši kompletnu rekonstrukciju puta od Vratarnice do Marinovca i zaseoka Stubal, Vrbice i sve do Selačke u dužini od 22 kilometra. Takođe, zajedno sa Ministarstvom privrede se trenutno izrađuje projektna dokumentacija, gde će se izvršiti kompletna rekonstrukcija puta od Salaša, Dubočana, Glogovice pa sve do Velike Jasikove. I to se planira, ako ne ove godine, da bude urađeno sledeće godine“.

Stanković je napomenuo da je u okviru letnjeg održavanja puteva u gradu na Timoku, takođe, izvdojeno oko 42 miliona dinara za rekonstrukciju svih udarnih rupa u gradu, a i puteva u selima. Sve to, prema njegovim rečima, planirano je da bude urađeno do kraja septembra.

„Pošto su urađeni planovi detaljne regulacije 1 i 3, stvorila se mogućnost za izradui projektne dokumentacije za igradnju svih puteva na teritoriji grada u kojoj će moći da učestvuju i građani“, zaključio je Stanković.

2 comments

  1. A sto se ne asvaltiraju ulice u gradu? Recimo Šavnička…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>