Najnovije vesti
Home / Vesti / ART ZONA ZA SVE OD 9. DO 13. SEPTEMBRA U ZAJEČARU
ART ZONA ZA SVE OD 9. DO 13. SEPTEMBRA U ZAJEČARU

ART ZONA ZA SVE OD 9. DO 13. SEPTEMBRA U ZAJEČARU

Četvrti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ biće održan od 9. do 13. septembra u Zaječaru.

Dečiji centar Zaječar organizuje Međunarodni inkluzivni festival dečjeg i omladinskog stvaralaštva u želji da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne politike naše zajednice.

Dugoročni cilj je stvaranje klime otvorenosti i saradnje, sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Tokom festivala biće organizovan različit program za decu, koji je i ove godine besplatan.

U ponedeljak, 9. septembra, u 17.00 sati, Pozorišna trupa „Skituljko“ iz Sokobanje će, na Trgu oslobođenja, izvesti predstavu „Crvenkapa i vuk 21.veka“, od 17 sati i 40 minuta, od gradskog trga do Dečijeg centra, prodefilovaće članovi Škole bubnjeva „Trajko“, dok će u 18.00 sati, Festival biti svečano otvoren, kada će nastupiti: MC Džoni, Baletski studio „Eureka“ iz Skoplja, učenici OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, Velislav Velčev iz Sofije, i udruženja iz Kruševca koja će izvesti predstavu „Desa blesa u zemlji čudesa“.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i brojnih sponzora.

Kompletan program možete pogledati klikom  na link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>