Najnovije vesti
Home / Boljevac / Ana Mladenović, učenica iz Boljevca, dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy
Ana Mladenović, učenica iz Boljevca, dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy

Ana Mladenović, učenica iz Boljevca, dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy

Po selekciji kompanije LINK group kao partneru Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, izabrano je 30 najboljih đaka u Srbiji i Republici Srpskoj, koji će dobiti besplatno školovanje na ITAcademy. Među najboljim đacima je i Ana Mladenović, učenica srednje škole „Nikola Tesla“ iz Boljevca.

I ove godine besplatna školovanja za đake generacije zahvaljujući saradnji Kraljevske fondacije i ITAcademy, Kompanija LINK group u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na ITAcademy. Vest o otvorenom konkursu finansijske podrške objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 17. jula. U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama.

Među odabranim kandidatima je i Ana Mladenović, učenica srednje škole „Nikola Tesla“ iz Boljevca.

ITAcademy, koju će budući polaznici moći da pohađaju online – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Univerziteta u Kembridžu i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

Svečana dodela besplatnih školovanja na Belom dvoru

Izabranim učenicima besplatno školovanje biće uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru ove godine. Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koji žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira programa. Prošle godine je među odabranim đacima generacije vladalo veliko interesovanje za Frontend kurs, koji su pohađali u okviru Frontend JavaScript Development programa.

Podsetimo se, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila je na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu zaredom. Svečanosti su prisustvovali i direktorka marketinga kompanije LINK group Milica Zorić, direktor marketing realizacije kompanije LINK group Saša Zdravković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

ITAcademy i Savremena osnovna škola, kao deo LINK groupa, čestitaju svim dobitnicima i žele puno uspeha u daljem školovanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>