Najnovije vesti
Home / Društvo / Ana Brnabić: Škole, vrtići i fakulteti ostaju otvoreni, to je stav struke
Ana Brnabić: Škole, vrtići i fakulteti ostaju otvoreni, to je stav struke
Foto: pixabay

Ana Brnabić: Škole, vrtići i fakulteti ostaju otvoreni, to je stav struke

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije na sednici danas doneti odluku o zabrani prisustva publike na fudbalskim utakmicama u zemlji, ali da neće biti odluke o zatvaranju vrtića, škola i fakulteta, jer je stav struke bio da „nema nikavog stručnog opravdanja i stručne osnove“ za to.

„Razumemo paniku i brigu roditelja, to je nama osetljiva i važna tema, osetljiva za sve građane, vidim koliko vlada panika, o merama zatvaranja škola, vrtića i fakulteta. Ja sam iznela predlog da se obustavi nastava i mislim da to treba da uradimo, ali je stav struke uniforman – da nema nikavog stručnog opravdanja i stručne osnove da još uvek zatvaramo škole, vrtiće i fakultete“, kazala je Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Za razliku od Srbije, u Hrvatskoj od ponedjeljka neće, osim škola i fakulteta, raditi ni dečji vrtići. Škole su zatvorene i u Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Bugarskoj. Odluke o zatvaranju škola donele su i Portugalija, Belgija, Francuska…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Đorđević, ranije danas je naložio svim ustanovama za smeštaj u sistemu socijalne zaštite u koje spadaju i domovi za stare i gerontološki centri, striktnu zabranu poseta, kao jednu od mera zaštite protiv širenja virusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>