Najnovije vesti
Home / Ritam grada / AMSS UPOZORAVA NA NOVE MRAZEVE I SNEG, PAZITE KAKO VOZITE!
AMSS UPOZORAVA NA NOVE MRAZEVE I SNEG, PAZITE KAKO VOZITE!
Foto: Prevrtanje automobila na putu Zaječar-Bor

AMSS UPOZORAVA NA NOVE MRAZEVE I SNEG, PAZITE KAKO VOZITE!

Zbog snega koji neprestano pada i otežava saobraćaj, vozačima se savetuje da budu oprezni i da brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima.

Auto moto savez Srbije  upozorava da se očekuje novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve.

Putarima, pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan. Na ovom putu su mogući povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac – Soko Banja preko Rtnja zatvoren.

Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena a saobraćaj otežan i usporen.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi I i II prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do pet centimetara zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno.

Vetar, sneg i led stvaraju poteškoće u saobraćaju pa se vozači savetuju da na put pri ovakvom vremenu ne kreću bez zimskih guma, savetuju u AMSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>