Najnovije vesti
Home / Vesti / AKCIJA UDRUŽENJA ROMA U ZAJEČARSKOM SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU
AKCIJA UDRUŽENJA ROMA U ZAJEČARSKOM SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU

AKCIJA UDRUŽENJA ROMA U ZAJEČARSKOM SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, Omladinski odbor Udruženja „Društvo Roma“ Zaječar je juče, u dvorištu Srednjoškolskog centra, organizovao akciju podele promo materijala i kondoma učenicima srednjih škola. Ovu akciju Društvo Roma organizovalo je u saradnji sa Asocijacijom za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije.

-Došli smo ovde da bi srednjoškolcima pojasnili kako se boriti protiv side, šta je i kako potrebno koristiti. Doneli smo i brošure koje im delimo, kao i prezervative. Mere prevencije su jako važne i to im treba predočiti, rekla je Mira Petrović, sekretar Omladinskog odbora Udruženja i član Upravnog odbora ,,Društva Roma’’ Zaječar.

Akcija je organizovana u okviru programa koji sprovodi ,,Društvo Roma’’ Zaječar.

-Naše udruženje radi na projektu sa Asocijacijom za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije. Ovo je jedna od aktivnosti. Pored toga realizujemo i razne seminare, treninge vezane za temu rod i pol, rodna ravnopravnost, seksualne aktivnosti i slično. Naši mladi se na ovaj način obrazuju i saznaju nešto više, kazao je  David Georgiev, predsednik Odbora za mlade iz ,,Društva Roma’’ Zaječar.

Učenica Ekonomsko – trgovinske škole Anđela Petrović kaže da su po njoj veoma značajne ovakve akcije jer posebnu  pažnju skreću na ovu temu važnu za mlade.

-Potrebno je raditi na tome. Dosta mojih vršnjaka nije upoznato sa ovom temom jer se međusobno mnogo ne priča o tome. Ovakve akcije nas itekako edukuju i treba da ih bude više, kaže Anđela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>