Najnovije vesti
Home / Društvo / Povodom Međunarodnog dana sestrinstva POKLONI REHABILITACIONOJ SLUŽBI I DEČIJEM ODELJENJU
Povodom Međunarodnog dana sestrinstva POKLONI REHABILITACIONOJ SLUŽBI I DEČIJEM ODELJENJU

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva POKLONI REHABILITACIONOJ SLUŽBI I DEČIJEM ODELJENJU

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, Sindikat Zdravstvenog centra Zaječar je organizovao juče akciju sponzorstva službama Rehabilitacije i Dečijeg odeljenja Zdravstvenog centra. Ovom prilikom menadžer Sport visiona, prodavnice sportske opreme u Zaječaru, uručio je sportsku opremu za potrebe Rehabillitacije, dok je menadžer Trefolina, prodavnice dečijih igračaka iz Beograda, uručio igračke Dečijem odejenju. Donacija je uručena glavnim sestrama ovih službi. Ovim gestom sindikat je želeo da na adekvatan način obeleži Međunarodni dan sestrinstva, koji je 12. maja, i podseti na nesebičan i human posao medicinskih sestara i tehničara.

Daniela Grečić, predsednica sindikata iz Zaječara je istakla važnost ovakvih donacija, ali i posla kojim se bave.

-Došle smo na ideju da, uz naš nesebičan rad na poslu gde smo humane, kompetentne, sposobne, edukativne,  sprovedemo i akciju humanitarnog karaktera gde ćemo našim dvema  službama obezbediti deo pribora koji će njima olakšati rad.  Trenutno je u Srbiji zapošljeno 60 hiljada sestara. Ono što je negativan trend je da sestre masovno odlaze u zemlje okruženja. Sestrinski sindikat u svojim pregovorima u Ministarstvima insistira na tome da se odliv sestara na adekvatan način spreči poboljšanjem uslova rada, povećanjem zarada. Svaki posao je težak na svoj način a mi svoj posao obavljamo s ljubavlju. Iako težina postoji naša najveća radost  je kada nam pacijent zdovoljan napusti odeljenje i ode kući. U našem Zdravstvenom centru u Zaječaru je oko 550 sestara. Menadžment je izuzetno zainteresovan za naše poboljšanje položaja, mi imamo dobru poslovnu saradnju i nadamo se da će tako biti i ubuduće.  Problema uvek ima, ali se oni rešavaju u hodu, rekla je Grečić.

Dodala  je  i da je sestrinski sindikat već organizovao ovakve akcije koje su realizovane u vidu sponzorstva njihovim kolegama po službama, kako bi im se olakšao rad na odeljenjima.

-Ovo je prvo sponzorstvo ovakve vrste, da mi sponzorišemo službama da bi naši pacijenti bili zadovoljni tokom hospitalizacije. Mi ćemo pronaći i druge sponzore koji će nam izaći u susret da i ostala odeljenja dobiju neophodne rekvizite. Zato pozivam ljude dobre volje da nam se obrate, da organizujemo zajedničkim akcije na obostrano zadovoljstvo, kazala je Grečić.

Ona je ovu priliku iskoristila i kako bi svim medicinskim sestrama čestitala njihov praznik.

Marina Mladenović, podpredsednica  osnovne organizcije sestrinskog sindikata u Zdravstvenom centru Zaječar je rekla da je sve ovo što realizuju odraz projekta na kome rade već duži vremenski period.

-Razmišljali smo o tome kako bi smo mogli da pomognemo našim kolegama i koleginicama, kao i pacijentima koji kod nas borave i koji koriste naše usluge, da budu zadovoljniji, da im bude prijatnije i da im boravak bude olakšan. Zato smo se odlučili da pomognemo nekoj najosetljivijoj kategoriji, a to se deca. Nadam se da će deci koja ovde leže ove igračke značiti i da će ljudima koji koriste usluge rehabilitcije značiti nešto. Nameravamo da i dalje radimo tako. To je ono zbog čega postojimo i zašto smo ovde, istakla je Mladenović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>