Najnovije vesti
Home / Hronika / AGONIJA SE NASTAVLJA: Na pruzi Niš – Zaječar ISKLIZNULO PET CISTERNI U KLISURI NA MOSTU IZMEĐU DVA TUNELA
AGONIJA SE NASTAVLJA: Na pruzi Niš – Zaječar ISKLIZNULO PET CISTERNI U KLISURI NA MOSTU IZMEĐU DVA TUNELA

AGONIJA SE NASTAVLJA: Na pruzi Niš – Zaječar ISKLIZNULO PET CISTERNI U KLISURI NA MOSTU IZMEĐU DVA TUNELA

Na pruzi Niš – Zaječar, između železničkih stajališta Miljkovac i Podvis, na veoma nepristupačnom terenu, između  dva  tunela  na  mostu, jutros, u zoru, je došlo do novog incidenta u kome je iskliznulo pet cisterni koje su prevozile amonijak, saznaje Magnum radio. 

Iskliznuće četriri vagona dogodilo se na samom mostu, dok je jedna cisterna iskliznula van mosta.
Incident se dogodio na veoma nepristupačnom terenu, u Svrljiškoj klisuri, na železničkom mostu bez ograde, između dva tunela.
Zvaničnog saopštenja o ovom događaju još uvek nema, ali je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo jutros obustavu železničkog saobraćaja na pruzi Niš – Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Ministarstvo je saopštilo da je ta odluka doneta zbog bezbednosti stanovnika svih mesta u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge za kratko vreme.

„Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana“, piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenje se navodi i da se od železničkih kompanija očekuje da se izvine građanima, pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo je navelo da zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš – Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika, kao i da traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>