Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Agencija za borbu protiv korupcije podsetila odgovorne u Zaječaru na njihove obaveze i odgovornost
Agencija za borbu protiv korupcije podsetila odgovorne u Zaječaru na njihove obaveze i odgovornost
Foto: radiomagnum.rs

Agencija za borbu protiv korupcije podsetila odgovorne u Zaječaru na njihove obaveze i odgovornost

U Skupštini grada Zaječara danas je održano predavanje Agencije za borbu protiv korupcije.

Naime, praksa Agencije je da se posle izbornih procesa obilaze lokalne samouprave kako bi se gradski funkcioneri, izabrana i postavljena lica podsetila i obavestila o njihovoj odgvoronosti, ali i obavezama prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Reč je o obukama sa različitim temama među kojima su i sukobi interesa, prijavljivanje i registracija imovine na primer članova Nadzorng odbora određenog javnog preduzeća ili ustanove.

Na obuci u Zaječaru bilo je reči i o podacima koji se javno objavljuju na sajt Agencije za borbu protiv korupcije, a koji se između ostalog tiču plata, javnih funkcija kao i nepokretnosti.

Predstavnici Agencije poslednja dva meseca obilaze gradove po Srbiji, drže obuke i podsećaju na određene obaveze, deluju preventivno, ali na kraju postupka ukoliko je potrebno i sankcionišu.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije kažu da sa gradom Zaječarom imaju solidnu saradnju, dok je ta situacija nešto lošija  kada su u pitanju javna preduzeća u našem gradu, ali i zdravstvene ustanove.

Predavanju u gradskoj upravi u Zaječaru prisustovali su predstavnci lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Zaječara, članovi gradksog veća kao i direktori velikog broja javnih ustanova u gradu.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>