Najnovije vesti
Home / Društvo / AFERA PAKETIĆI -Ničić: Postoji sumnja da su preko paketića oprane velike pare!
AFERA PAKETIĆI -Ničić: Postoji sumnja da su preko paketića oprane velike pare!

AFERA PAKETIĆI -Ničić: Postoji sumnja da su preko paketića oprane velike pare!

-APSOLUTNO NE KUKAMO. ZNALI SMO U ŠTA ULAZIMO. ZNALI SMO ŠTA SE DEŠAVA, OVO JE MALI GRAD. MI SMO ZNALI ZA PAKETIĆE I DA JE NJIHOVA VREDNOST 7.000 DINARA, ALI NISMO ZNALI DA NISU PLAĆENI I DA ĆE NAPLATA BITI VRŠENA PREKO SUDA, ZAPOČINJE PRIČU O PAKETIĆIMA I O BLOKADI GRADA OD 14 MILIONA ZBOG DVE HILJADE NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA GRADONAČELNIK ZAJEČARA BOŠKO NIČIĆ. 

-Nakon dve godine, sudskom presudom Grad Zaječar blokiran je za iznos od 14 miliona dinara. Bez ikakvog ugovora uručeno je 2.000 novogodišnjih paketa, grad je u obavezi da ovaj dug  plati, ovo je na konferenciji za novinare istakao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dodajući:

„Takve takozvane finansijske bombe nas sigurno još čekaju, a ovo je samo jedna od njih“. „U presudi koja je stigla se jasno vidi da je to urađeno bez javne nabavke, a ovde je šef javnih nabavki i on kaže da grad u tome nije učestvovao, nema tendera, nema ugovora, nema osobe koja je iz Gradske uprave primila te čuvene paketiće od 7.000 dinara. U to vreme smo proveravali  najskuplje paketiće koji su deljeni u Srbiji, najveća cena po paketiću je bila 1.400 dinara. Ja nisam video te paketiće ali pretpostavljam da je to morala da bude jedna vreća poveća, ili je pražnjen nečiji magacin sa nekom robom koja je skuplja, pa je ubacivano u te paketiće, ali osnova postoji da su tu velike pare oprane“, ističe Ničić i dodaje:

„Niko se nije setio da pored ove presude i postupka koji je vođen, podnese krivične prijave protiv lica koja se spominju ovde i svedoče. Mi smo pripremili krivične prijave protiv njih, koje će otići zbog zloupotrebe službenog položaja, jer nisu bili ovlašćeni da raspolažu budžetom, a tek nešto da poručuju. Jedino lice ovlašćeno za raspolaganje budžetom je gradonačelnik, a njega nigde u ovom slučaju nema. Ne postoji specifikacija sadržaja tih paketa, ne postoje fiskalni računi ili bilo šta, tako da postoji osnovana sumnja da su se oni neovlašćeno obogatili. Ukupna šteta sa kamatama je 14 miliona. Radi se o „Ofy Company“ iz Beograda. Mi smo se na presudu žalili, očekujemo da sud uvaži tu žalbu kako bi mogli da se branimo i istaknemo nove dokaze“, zaključio je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>