Najnovije vesti
Home / Vesti / 48 sati trajala mećava: 90% ZAJEČARSKIH SELA ZAVEJANO, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA
48 sati trajala mećava: 90% ZAJEČARSKIH SELA ZAVEJANO, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

48 sati trajala mećava: 90% ZAJEČARSKIH SELA ZAVEJANO, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

48 sati trajala je u istočnoj Srbiji mećava. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije. Vanredna situacija proglašava se na teriotoriji Grada Zaječara, osim za grad i prigradska naseljena mesta: Veliki Izvor, Vražogrnac, Grljan, Zvezdan i Rgotina, zbog elementarne nepogode, snežnih padavina i nanosa. 

Kako su nam rekli iz Dežurne službe za održavanje grada i lokalnih puteva, „Štrabag“ Zaječar, 90% zaječarskih sela je zavejeno. Iako su ekipe „Štrabaga“ na terenu, putevi su neprohodni prema Gornjoj Beloj Reci, Lenovcu, Leskovcu, Bratujevcu, Grliškoj reci, Grlištu, Vratarnici, Zagrađu, Marinovcu, Vražogrncu, Trnavcu, Velikom Jasenovcu, Čokonjru, Jelašnici, Koprivnici, Salašu, Salaškoj petlji, Velikoj i Maloj Jasikovi, Dubočanu, Glogovici, Brusniku, Tabakovcu, Klenovcu i Metrišu.

„Noćas su putevi čišćeni ali ja još nemam informaciju sa terena jer ekipa koja je zadužena za čišćenje puteva prema selima je nedostupna, ne mogu da ih dobijem od noćas. Sada će ići utovarivač da proba ponovo da rasčisti i probije puteve“, rekao je za Magnum radio Milan Milutinović iz Dežurne službe Štrabaga.

Prema njegovim rečima, u Zaječaru su trenutno 4 vozila koja raščišćavaju sneg sa kolovoza, 2 kamiona su u salaškom kraju, jedan kamion i utovarivač nalaze se na putu prema Bratujevcu, dok su jedan kamion i kombinovana mašina u delu puta prema Knjaževcu. Očekuje se da u toku dana i noćas, putevi do zaječarskih sela budu prohodni, ukoliko sneg ponovo ne počne da pada i vetar ne pravi snežne nanose. Do tada, apeluju iz Štrabaga na meštane sela, ne izlaziti bez preke potrebe, posebno kolima jer to dodatno otežava rad ekipe na terenu, zbog teškog mimoližanja i zaglavljivanja automobila.

Povodom ove situacije za danas, tačno u podne, zakazana je sednica Štaba za vanredne situacijie grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>