Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 8 profesora fizičkog vaspitanja angažovano u okviru projekta „Sport u škole“
8 profesora fizičkog vaspitanja angažovano u okviru projekta „Sport u škole“

8 profesora fizičkog vaspitanja angažovano u okviru projekta „Sport u škole“

U prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara  potpisivani su ugovori sa  profesorima fizičkog vaspitanja, a u vezi realizacije  programa Sportskog saveza u saradnji sa osnovnim školama pod nazivom „Sport u škole“.

Kroz program će biti radno angažovano osam profesora fizičkog vaspitanja, koji nisu u radnom odnosu. Oni će biti angažovani da pomažu učiteljima u realizaciji programa nastave fizičkog vaspitanja od 1.  do  4. razreda u svih 11 zaječarskih osnovnih škola.

Vladislav Milojević, član Privremenog organa grada Zaječara naglasio je da je grad i ove godine prepoznao potrebu dece.

„Ovo je program koji profesore vraća tamo gde im je mesto. Najstručniji treba da rade sa najmlađim. Važno je da atletika, gimnastika, motoričko  držanje tela bude prisutno kod dece. Ovonije prvi put da radimo ovaj projekat, i mi smo  primer drugim lokalnim samoupravama. Jeste da košta, ali košta manje nego zdravlje naše dece“, kaže Milojević.

Milojević najavljuje da će u narednom periodu  filskulturne sale pri seoskim i gradskim školama da se opreme novim nastavnim učilima za gimnastiku i atletiku, jer je oprema jako zastarela i u potrebi je preko 40 godina.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović  ističe da se program rada Saveza za 2017. između ostalog zasniva i na programu „Sport u škole“.

„Realizacija ovog programa obuhvata decu od prvog do četvrtog razreda, a profesori sa kojima smo danas potpisali ugovore pomagaće učiteljima u realizaciji nastave fizičkog vaspitanja dva časa nedeljno. Svim silama ćemo se truditi da dobijemo i treći čas, pa da angažujemo još jedan broj pofesora fizičke kulture“, kaže Božinović i dodaje:

„Ceo plan i program realizacije školskog sporta je za 2017.  godinu iznosi 5 miliona dinara, a projekat „Sport u škole“ 2 miliona i 600 dinara“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>