Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 7. međunarodni Simpozijum o upravljanju prirodnim resursima: MORAMO DA SE OKRENEMO ODRŽIVOM RAZVOJU!
7. međunarodni Simpozijum o upravljanju prirodnim resursima: MORAMO DA SE OKRENEMO ODRŽIVOM RAZVOJU!

7. međunarodni Simpozijum o upravljanju prirodnim resursima: MORAMO DA SE OKRENEMO ODRŽIVOM RAZVOJU!

Fakultet za menadžment Zaječar u saradnji sa Ekonomskim Institututom Univerziteta primenjenih nauka iz Poljske i Fakultetom ekonomskih nauka Univerziteta ”1 December 1918” iz Rumunije organizovao je danas tradicionalni 7. međunarodni Simpozijum o upravljanju prirodnim resursima.

Simpozijum o upravljanju prirodnim resursima se organizuje sa ciljem da se definišu glavni problemi i predlože optimalna rešenja u oblasti ekonomije i menadžmenta prirodnih resursa.

Prof. dr Dragan Nikodijević prorektor za naučno istraživački rad Univerziteta Džon Nezbit  je rekao da je ova tema planetarna i veoma važna.

„Mi smo gotovo iscrpeli sve prirodne resurse, ne samo energente nego smo zagadili i vodu i vazduh. Moramo da se okrenemo održivom razvoju. Moraju da se razvijaju one vrste delatnosti koje će obezbediti život onima koji dolaze iza nas“,rekao je Nikodijević.

Prof dr Dragan Mihajlović je rekao da ovaj simpozijumu svake godine sve više dobija na značaju.

„Danas na simpozijumu učestvuju 8 zemalja, tu je 70 radova i oko 200 učesnika simpozijuma. Radovi su mulitdisciplinarni pa se simpozujim odnosi na sve prirodne resurse i obnovljive i neobnovljive“, rekao je Mihajlović.

Ana Turczak sa Univerziteta primenjenih nauka iz Poljske je ovom prilikom istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je u Zaječaru, ali i deo ovako značajnog skupa.

„Srbija i Poljska jesu daleko ali se nadam da ćemo uspostaviti dugoročniju saradnju“, kaže Turczak.

Gavrila Jonela iz Rumunije direktor Odseka za poslovnu komunikaciju i marketing je naglasila da je simpozijum na visokom nivou, sa značajnom tetmom  i da je važno ostvariti što više saradnje između Rumunije, Poljske, Srbije.

Profesor Vencislav Ivanov sa Univerziteta u Sofiji kaže da on ne propušta ni jedan simpozijum o upravljanju prirodnim resursima jer oni itekako imaju svoj značaj.

Ovaj simpozijum predstavlja multidisciplinarnu platformu za istraživače iz različitih oblasti nauke i struke za razmenu znanja, ideja i iskustava koje će doprineti sagledavanju realne situacije u oblasti ekonomije i menadžmenta prirodnih resursa i nalaženju odgovarajućih naučnih rešenja u ovoj oblasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>