Najnovije vesti
Home / Kultura / 52. GITARIJADA -DOGAĐAJ KOJI SE PAMTI
52. GITARIJADA -DOGAĐAJ KOJI SE PAMTI

52. GITARIJADA -DOGAĐAJ KOJI SE PAMTI

„ALEJA VELIKANA“  POBEDNIK 52. GITARIJADE -  JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH ROCK MUZIČARA BILI AJDOL ODUŠEVIO PUBLIKU NA ZAJEČARSKOJ KRALJEVICI U OKVIRU REVIJALNOG DELA PROGRAMA - VIŠE OD 1000 ROKERA U ROCK KAMPU  

52. Gitarijadu obeležilo je svakako gostovanje čuvenog britanskog rokera Bilija Ajdola čiji je nastup privukao Zaječarce, ali i ljubitelje rocka iz cele Srbije i regiona,  između 50 i 60 hiljada.

Već tokom popodnevnih sati na putevima ka Zaječaru formirale su se kilometarke kolone automobila, a reka obožavalaca slivala se  ka Kraljevici.

Plavokosi rock star i njegov bend od samog izlaska na binu ređali su hitove: Shock to the System, Dancing With Myself, Flesh for Fantasy, Scream, Rebel Yell…, a jedan od najboljih gitarista na svetu, Steve Stevens, s lakoćom je izvodio gitaroške bravure i solaže, na opšte oduševljenje fanova i prisutnih muzičara.

„Hvala vam Srbijo, bili ste divni večeras, volim vas!“, rekao je vidno raspoložen i uz „White Wedding“ oprostio se na kraju Bili Ajdol od fenomenalne publike.

Čast da nastupe nakon Idola imali su finalisti Gitarijade, a ubedljivu pobedu odnela je grupa Aleja velikana.

Odlična svirka Partibrejkersa prethodila je nasupu svetske rock zvezde, dok su, u samoj završnici festivala, negde pred zoru  nastupili, uvek puni energije, Dejan Cukić i Spori ritam bend.

Tokom tri dana trajanja festivala preko 1.000 gostiju smestilo se u rock kamp na Kraljevici. Njih su spremno dočekali zaječarski izviđači koji su za kampere svakodnevno pripremali hranu i brinuli o njihovom smeštaju.Foto: Radio Magnum

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>