Najnovije vesti
Home / Kultura / 51. Gitarijada u Zaječaru -ŽELJKO VASIĆ: ORGANIZACIJA JE OVE GODINE PODIGNUTA NA NAJVIŠI MOGUĆI NIVO!
51. Gitarijada u Zaječaru -ŽELJKO VASIĆ: ORGANIZACIJA JE OVE GODINE PODIGNUTA NA NAJVIŠI MOGUĆI NIVO!

51. Gitarijada u Zaječaru -ŽELJKO VASIĆ: ORGANIZACIJA JE OVE GODINE PODIGNUTA NA NAJVIŠI MOGUĆI NIVO!

Zaječarska Gitarijada, 51. po redu, biće održana od 29. juna do 1. jula, a u revijalnom delu programa nastupiće „Riblja čorba“, „Bajaga i Instruktori“, britanska rok grupa „The Cult“, prošlogodišnji pobednici „Hadži prodane duše“, a uskoro se očekuje potvrda još jednog od inostranih bendova koji će svirati u finalu.

Prvog dana u revijalnom programu nastupiće „Bajaga i Instruktori“ i „Riblja čorba“, a Momčilo Bajagić Bajaga i Miša Aleksić su na juče održanoj konferenciji za medije  u Beogradu istakli da će to biti prvi put u Srbiji da sviraju iste večeri i da nije bitno ko će prvi izaći na binu, već da će oba benda napraviti odličnu atmosferu.  Bajagić je izrazio zadovoljstvo što ponovo sviraju na rok manifestaciji sa najdužom tradicijom kod nas i najavio da će spremiti poseban program za Gitarijadu.

Druge večeri sviraće „The Cult“ i „Hadži prodane duše“. Članovi užičkog rok sastava Vojislav Lazić i Milan Jevtović kažu da je čast svirati na Gitarijadi, da je organizacija podignuta na viši nivo i da su organizatori ispunili sve obaveze prema njima kao pobednicima, te se njihov album trenutno nalazi u postprodukciji i trebalo bi uskoro da bude objavljen.

Željko Vasić koji je u organizacionom odboru 51. Gitarijade je za Magnum radio rekao da po prvi put pobendici Gitarijade dobijaju pravu promociju i album a i da će Hadži prodane duše svirati na svim mini gitarijadama po Srbiji.

„Organizacija je ove godine podignuta na najviši mogući nivo i moram da se zahvalim svim lokalnim samoupravama u Srbiji koje su stale iza ovoga i svima koji su shvatili veliku potrebu omladine da se okuplja oko neke drugačije muzike“.

Ove godine organizacija 51. Gitarijade je poverena Udruženju Gitarijada Fest, a o tome da li je to uticalo na samu organizaciju ove manifestacije Vasić kaže:

„Od 50. Gitarijade je bio problem. Ja sam i prošle godine bio u organizacionom odboru, tu su stvarno neki repovi koji su problematični, ali to je već stvar grada da to reši. Mi se trudimo da što više sređujemo stvari, bar ono što je u našem domenu i u skladu sa našim mogućnostima“.

A kada su u pitanju cene ulaznica Vasić objašnjava.

„Još uvek ne znamo, čekamo potvrdu još jednog stranog hedlajnera, ukoliko ne bude on biće neki domaći i verovatno će karte biti ili besplatne ili simbolične. Festival gitarijada mora da se sam održava, ne može da živi samo od toga da li će grad da pomogne nešto ili neće“, kaže Vasić i dodaje:

„Ove godine imamo veliki broj prijava iz cele ex Jugoslavije, iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske“.

Ovogodišnji „rokonačelnik“ Zaječara biće Radomir Mihaijlović Točak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>