Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 51. Gitarijada: U Radul begovom konaku danas u 18 sati, otvaranje Rok muzeja
51. Gitarijada: U Radul begovom konaku danas u 18 sati, otvaranje Rok muzeja

51. Gitarijada: U Radul begovom konaku danas u 18 sati, otvaranje Rok muzeja

U okviru 51. zaječarske Gitarije, danas će u Radul begovom konaku u Zaječaru u 18 sati, svečano biti otvorena izložba „Rok muzej“.

Rok muzej je napravila grupa entuzijasta i on osim stalne i putujuće postavke obuhvata i druge aktivnosti, edukacije, tribine, predavanja, radionice, projekcije tematskih filmova i tako dalje.

-Nemamo prava da rok kulturu prepustimo zaboravu – zbog sebe, a posebno zbog onih koji dolaze, kažu osnivači Rok muzeja.

Muzej rokenrola je potreban svakom ozbiljnom velegradu na svetu, jer od polovine dvadesetog veka naovamo nije postojala kultura koja u istoj meri poništava granice i afirmiše globalizam u najplemenitijem vidu. Dovoljno vremena je prošlo da stvari vezane za rokenrol postanu deo istorije, ali je još mnogo više ostalo za dalje napredovanje, grananje i usavršavanje, smatraju osnivači.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>