Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 51. GITARIJADA: PRIPREME ULAZE U ZAVRŠNU FAZU -PRVI ROK KAMPERI STIGLI U GRAD!
51. GITARIJADA: PRIPREME ULAZE U ZAVRŠNU FAZU -PRVI ROK KAMPERI STIGLI U GRAD!

51. GITARIJADA: PRIPREME ULAZE U ZAVRŠNU FAZU -PRVI ROK KAMPERI STIGLI U GRAD!

Prvi kamperi stigli su u Zaječar. 

Rok kamp na Kraljevici u okviru 51. zaječarske Gitarijade otvara se zvanično sutra u 13.00 sati, ali prvi kamperi su već stigli u grad i postavili svoje šatore na Kraljevici. U samom kampu vrše se poslednje pripreme pred sutrašnje otvaranje.

Kao i ulaznice za Gitariju i ove godine je rok kamp besplatan.

Podsetimo, prošle godine je bilo oko 500 kampera, ove godine se prema rečima organizatora očekuje čak do 1.000 ljudi u rok kampu, s obzirom na to da je velika zainteresovanost rokera iz Bugarske, Rumunije i ostalih susednih zemalja.

-Učesnici revijalnog dela programa, izuzev grupa The Cult i Nazareth, imaće sa kamperima zajedničke obroke u rock kampu, što će za mlade ljude predstavljati poseban dozivljaj. I ove godine, za ručak u kampu, zadužen je Odred izviđača „Đorđe Simeonović“, biće obezbedjena voda, toaleti i radi se na tome da se osvetli prostor od kampa do stadiona. U kampu će biti stalno obezbeđenje, lekarska služba…, navode organizatori.

Kasno večeras i u sredu ujutru, na Kraljevici će biti obavljena dezinfekcija i dezinsekcija.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar u cilju što bezbednijeg boravka posetilaca Gitarijade i prevencije zaraznih bolesti, izvršiće pomenute tretmane na površini Stadiona, prostora oko i iznad Stadiona predviđenog za kamp, kao i zelenih površina između Stadiona i Izviđačkog doma.
Tretmani će se vršiti danas od 20,00 do 24.00 sata -dezinfekcija površina i sutra, 28. juna od 6.00 do 12.00 časova.

Iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ obaveštavaju građane da u pomenutim terminima i nekoliko sati posle, ne izlaze, ne izvode decu u šetnju i ne borave na pomenutim lokacijama. Takođe se obaveštavaju vlasnici pčelinjih društava da preduzmu mere zaštite, a vlasnici pasa i drugih kućnih ljubimaca iste ne izvode u šetnju u navedenim terminima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>