Najnovije vesti
Home / Zaječar info / 4. aprila presuda za zločin koji je šokirao Srbiju
4. aprila presuda za zločin koji je šokirao Srbiju

4. aprila presuda za zločin koji je šokirao Srbiju

Više tužilaštvo u Zaječaru zatražilo je danas od suda da dvadesetosmogodišnjeg Vladicu Rajkovića iz Vratarnice osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović i još 15 godina zatvora jer ju je silovao.

Tužilac je tražio i da sud izrekne još 10 godina zatvora Vladici Rajkoviću za ubistvo Dragane Stanković koje je izvršio nekoliko godina ranije.

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković tražila je maksimalne kazne za Rajkovića – 40 godina za ubistvo Anđeline i 20 godina za silovanje.

Međutim, naše pravo ne poznaje „sabiranje kazni“, te je po našem zakonu moguće da sud izrekne jedinstvenu kaznu od ukupno 40 godina zatvora za sva krivična dela.

Objavljivanje presude zakazano je za 4. april u 13 časova, saopštila je danas Fondacija Tijana Jurić najavljujući da će ovaj slučaj ispratiti do kraja, a da će zatim u javnost izaći sa zahtevom da se uvede kazna doživotnog zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>