Najnovije vesti
Home / Zaječar info / 35 poslodavaca radno angažovalo 220 mladih Zaječaraca
35 poslodavaca radno angažovalo 220 mladih Zaječaraca

35 poslodavaca radno angažovalo 220 mladih Zaječaraca

Potpisivanjem ugovora između Centra za radno angažovanje mladih i predstavnika 35 poslodavaca s teritorije Grada Zaječara, 22. januara u velikoj sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj, ugovore o tromesečnom angažovanju za radnu praksu dobilo je 220 praktikanata i praktikantinja iz Zaječara. Među njima je 50 onih koji su produžili ugovore iz decembra meseca, kada su bili radno angažovani u 14 institucija i privatnih preduzeća. Ugovore je ovog puta potpisalo 10 privatnih i četri javna preduzeća, devet škola i predškolskih ustanova, kao i državne i gradske ustanove u Zaječaru.

Mladim Zaječarcima na ovaj način je pružena šansa da budu mesečno angažovani po 40 radnih sati i steknu odgovarajuća znanja i veštine, odnosno radno iskustvo koje je kod većine poslodavaca danas jedan od uslova za zasnivanje radnog odnosa. Ali i da se poslodavcima „nametnu“ svojim znanjem i željom za radom. Pogotovu što iz „Gorenja“ i Fabrike kablova Zaječar, koji su angažovali najveći broj mladih ljudi, postoje najave da planiraju proširivanje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>