Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Bravo! Za decu korisnika narodne kuhinje u Zaječaru prikupljeno 75 hiljada dinara
Bravo! Za decu korisnika narodne kuhinje u Zaječaru prikupljeno 75 hiljada dinara

Bravo! Za decu korisnika narodne kuhinje u Zaječaru prikupljeno 75 hiljada dinara

Crveni krst Zaječar je organizovao humanitarnu aukciju sa ciljem prikupljanja novca namenjenog najugroženijoj deci korisnika Narodne kuhinje.

Aukcija je održana 7.aprila u OŠ „LJuba Nešić“  jer zbog loših vremenskih uslova nije mogla biti održana u porti Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice kako je planirano.

Šolje su oslikavane motivima Uskrsa u sklopu radionica u okviru Zajedničkog programa za inkluziju sa decom iz sela Grlište, Zagrađe, Marinovac i Vratarnica uz podršku slikara i ilustratora Dragana Stokića Rajačkog.
U aukciji je učestvovalo 18 licitanata, a prodane su 42 šolje koliko ih je i oslikano. Prikupljeno je 75 000, 00 dinara.

- Ovim putem se zahvaljujemo učesnicima na podršci i humanom gestu – Njegovom Preosveštenstvu Episkopu timočkom gospodinu Ilarionu, Verskom dobrotvornom starateljstvu Eparhije Timočke, Manastiru Bukovo, organizaciji „Naši Srbi“ iz Čikaga, Crkvenoj opštini Zaječar, Igraonici „Pevac“, OŠ „LJuba Nešić“, AŠ „Lena“ kao i svim građanima koji su učestvovali u aukciji, kaže se u saopštenju Crvenog krsta Zaječar.

Na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno je 17 jedinica krvi ,a bilo je 18 potencijalnih davalaca. Sindikat srpske policije je učestvovao u realizaciji i organizovanju ove akcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>