Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 25. Dani Zorana Radmilovića počinju 10.decembra – Evo i programa
25. Dani Zorana Radmilovića počinju 10.decembra – Evo i programa

25. Dani Zorana Radmilovića počinju 10.decembra – Evo i programa

Najpoznatiji pozorišni Festival u Srbiji, Dani „Zorana Radmilovića“, ove godine počinje 10. i traje do 17. decembra. 

Prva predstava je zakazana za  10. decembar, kada će se publici predstaviti Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz  Zaječara komadom  “Dosije vojnika Čonkina“. Predstava je rađena na osnovu romana Vladimira Vojnoviča, u  adaptaciji  i režiji  Saše Volića.  11. decembra publici će se predstaviti  Narodno pozorište iz Niša sa predstavom „Herostrat“ po tekstu Dimitrija Gorina. Dan kasnije, nastupaju glumci iz Opere i teatra Madlenijanum – Beograd, sa predstavom „I konje ubijaju, zar ne?“ Dramatizaciju je radila Milica Konstantinović, a predstavu je režirao Boris Todorović.

13.decembra na Zoranovim danima predstaviće se Dramski teatar „Račo Stojanov“ – Gabrovo iz Bugarske, sa predstavom „Jedan Džekson viška“, po tekstu  Artura  Nufilda,  i u režiji Nevene Miteva. Narodno pozorište Republike Srpske -  Banja Luka sa predstavom „Sinovi umiru prvi“, po tekstu Mata  Matišića i u  režiji Marka  Misirača nastupiće 14.decembra.

15. decembra Atelje 212 – Beograd igraće predstavu  “Makbet“, po tekstu  Ežen  Jonesko, a u režiji Anđelke Nikolić. Dan kasnije, 16.decembra, na programu je Pozorište „Boško Buha“ – Beograd, i predstava „39 stepenika“. Komad je rađen na osnovu romana Džona Bekena i filma Alfreda Hičkoka, u  režiji  Vladimira  Aleksića.

Poslednja predstava koja će se predstaviti na ovogodišnjim Zoranovim danima 17.decembra, je  komad  “Frenki i Džoni“, Narodnog pozorišta iz Beograda, po tekstu Terensa  Mek Nelija i u režiji  Tee Puharić.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>